Κρήτη

«Όχι στα πυρηνικά», λένε οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

«Όχι στα πυρηνικά. Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας. Όχι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

«Όχι στα πυρηνικά. Να μην τολμήσουν να φέρουν το θάνατο στη χώρα μας. Όχι στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που γεννούν φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου αναφέρεται μέσα από την ανακοίνωση του στις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τις οποίες, όπως διαφαίνεται μέσα στο κείμενο τους, οι εργαζόμενοι διαφωνούν.

Δείτε την ανακοίνωση:

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδιά τους να αιματοκυλούν τους λαούς, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της ΝΑΤΟικής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Ήδη, η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δίνει "γην και ύδωρ" στα "γεράκια" των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.

• Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο.

• Ανανέωσε την παραχώρηση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντάς τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.

• Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, τη γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και υπέγραψε με τις ΗΠΑ τώρα τη δημιουργία νέων βάσεων για το ΝΑΤΟ και επέκταση των παλιών.

• Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στο λαό, την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δισ. για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F-16.

Από τη μια καταδικάζει το λαό στην πείνα και από την άλλη βάζει πάνω απ' το κεφάλι του μια ωρολογιακή -πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική είναι κίνδυνος-θάνατος για τους εργαζομένους και το λαό.

ΣΤΟΠ στα πυρηνικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί. Να τους εμποδίσουμε. Μπορούμε

Σχόλια