default-image

Δελφίνι "εγκλωβίστηκε"κοντά σε ακτή

Κρήτη
Δελφίνι "εγκλωβίστηκε"κοντά σε ακτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δελφίνι φαίνεται να έχει "εγκλωβιστεί" στην παράκτια ζώνη του Ηράκλειου και συγκεκριμένα στην περιοχή του πρώην λιμενικού περιπτέρου, στο ύψος του κόλπου του Δερματά.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το λιμεναρχείο Ηρακλείου που με τη σειρά του ενημέρωσε  το ΕΛΚΕΘΕ και έσπευσαν από κοινού στη συγκεκριμένη περιοχή για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στο λιμεναρχείο γύρω στις 9.30 το πρωί, μέσω του οποίου γινόταν λόγος για τραυματισμένο δελφίνι, ίσως και νεκρό.

Στο σημείο κατευθύνθηκε κλιμάκιο  και αφού διαπίστωσε ότι το δελφίνι ήταν ζωντανό, ξεκίνησαν οι απαραίτητες διαδικασίες διάσωσης του θαλάσσιου θηλαστικού.  

Σκάφος του λιμεναρχείου με τη συνεργασία στελεχών και του ΕΛΚΕΘΕ κινήθηκαν προς την περιοχή που βρισκόταν το δελφίνι με μεγάλη προσοχή

.Όπως προβλέπει η διαδικασία το άφησαν να δουν τι ακριβώς είχε σκοπό να κάνει... και τελικά μετά από λίγη ώρα το όμορφο θηλαστικό και ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου στη θάλασσα, αποχώρησε από το σημείο επιστρέφοντας στο φυσικό του περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News