default-image

Στο προσκήνιο η πολύκροτη δίκη με την υπεξαίρεση 530.000€

Κρήτη
Στο προσκήνιο η πολύκροτη δίκη με την υπεξαίρεση 530.000€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για την υπεξαίρεση ποσού περίπου 530.000 ευρώ, που φέρεται να έγινε πριν από μερικά χρόνια από τα ταμεία του Δήμου Γαύδου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης στα Χανιά, διακόπηκε για σήμερα Τρίτη, οπότε και αναμένεται συνεχιστεί με τη διαδικασία της κατάθεσης των μαρτύρων.

Η δίκη, στην οποία είναι κατηγορούμενοι ο πρώην ταμίας και ο πρώην δήμαρχος του Δήμου Γαύδου, ξεκίνησε προ ημερών μετά από συνολικά επτά αναβολές που είχε λάβει τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων, στην προηγούμενη συνεδρίαση ακούστηκε κατά τις μαρτυρικές καταθέσεις ότι ο πρώην ταμίας του Δήμου Γαύδου μετέφερε χρηματικά ποσά από τον τραπεζικό λογαριασμό της δημοτικής Αρχής σε δικό του λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking. Στο μεταξύ, από την πλευρά τού πρώην ταμία του Δήμου Γαύδου υποστηρίζεται ότι την ευθύνη έχει ο πρώην δήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι η πολύκροτη υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το Μάρτιο του 2011. Τότε, ο πρώην δήμαρχος Γαύδου είχε διαπιστώσει την ύπαρξη ελλείμματος στα ταμεία του Δήμου και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Το ποσό που φέρεται να υπεξαιρέθηκε, από το 2008 έως το 2011, είναι περίπου 530.000 ευρώ. Ωστόσο, συνυπολογίζοντας τις προσαυξήσεις, το επίμαχο ποσό αυξάνεται κατά αρκετές ακόμη δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ξεπερνώντας τα 700.000 ευρώ.

Εξάλλου, η πρώτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή. Κι αυτό καθώς κατά τη διάρκεια της δίκης υπήρξε τηλεφώνημα, το οποίο έκανε λόγο για βόμβα στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές, οι οποίες έσπευσαν να προβούν στην εκκένωση ολόκληρου του κτηρίου, με αποτέλεσμα - μεταξύ άλλων - να διακοπεί και η ακροαματική διαδικασία που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. Τελικά, μετά από τη διακοπή του δικαστηρίου, οι δικαστές ανέβηκαν ξανά στην Έδρα, όπου η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης ανακοίνωσε ότι η δίκη διακόπτεται και θα συνεχιστεί σήμερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News