default-image

Τελευταίο αντίο στον Αντώνη - κι άλλοι θάνατοι από τσίμπημα σφήκας vid

Κρήτη
Τελευταίο αντίο στον Αντώνη - κι άλλοι θάνατοι από τσίμπημα σφήκας vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανείπωτη θλίψη και πόνο έχει προκαλέσει στον Προφήτη Ηλία του νομού Ηρακλείου ο ξαφνικός θάνατος του 28χρονου Αντώνη Χαρακιανάκη, μετά από τσίμπημα σφήκας, κατά μια εκδοχή από επίθεση σμήνους, ευρισκόμενος σε χώρο δίπλα από το σπίτι του, όπου πραγματοποιούσε εργασίες.

Ο Αντώνης, πατέρας δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 7 ετών και ενός αγοριού 5 ετών, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου, έχοντας υποστεί αλλεργικό σοκ και αφού ακολούθησε διπλή ανακοπή με διαφορά ελάχιστων λεπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ Ο ΑΤΥΧΟΣ 28ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΗΘΗΚΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΠΟ ΣΦΗΚΑ

Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου στον Προφήτη Ηλία, όπου συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο στον 28χρονο.

Ο άτυχος άνδρας ήταν αγρότης και παράλληλα οδηγός ταξί και έμενε στον Προφήτη Ηλία.

Προχθές το μεσημέρι αισθάνθηκε ξαφνικά το τσίμπημα. Είχε μαζί του το κατάλληλο σκεύασμα σε ενέσιμη μορφή, ξέροντας ότι είναι αλλεργικός. Έκανε χρήση της σύριγγας με την αδρεναλίνη. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε τελικά, αυτό δε στάθηκε αρκετό για να τον κρατήσει στη ζωή, με τη μοίρα, δυστυχώς, να έχει γράψει ένα τραγικό και αναπάντεχο τέλος για εκείνον.

Ο θάνατός του, όπως ήταν φυσικό, έχει συγκλονίσει όλους τους συγχωριανούς του στον Προφήτη Ηλία, όπως και όλους τους φίλους, τους συγγενείς και τους ανθρώπους που τον γνώριζαν. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μας είπαν συγχωριανοί του, αυτό το τσίμπημα σφήκας δεν ήταν το μόνο που είχε υποστεί. Σφήκες τον είχαν τσιμπήσει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν, αλλά είχε γλιτώσει από το επικίνδυνο για εκείνον - όντας αλλεργικός - κεντρί τους.

Πέντε νεκροί από τσίμπημα σφήκας

Ο θάνατος του 28χρονου, έχοντας υποστεί αλλεργικό σοκ μετά από τσίμπημα σφήκας, για να καταλήξει από ανακοπή καρδιάς, δεν είναι το μόνο περιστατικό που σημειώνεται στην Κρήτη. Ένα τσίμπημα σφήκας πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα τέλη Αυγούστου του 2015 έμελλε να είναι φονικό και για το 47χρονο Γιώργο Θεοχαράκη από τον Κρουσώνα.

Ο άτυχος πατέρας τεσσάρων παιδιών, ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων στο επάγγελμα, "έσβησε" ελάχιστη ώρα μετά. Ο άτυχος πατέρας και υπόδειγμα οικογενειάρχη την προηγούμενη ημέρα είχε πάει οικογενειακώς να βοηθήσει τον αδελφό του στον τρύγο, στην περιοχή των Μαλάδων. Εκεί που έκοβε σταφύλια, μια σφήκα τον τσίμπησε στο δάκτυλο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα φίλων του και συγχωριανών του, αμέσως μετά το τσίμπημα το χέρι του άρχισε να μουδιάζει.

Ο ίδιος αποφάσισε να φύγει για να πεταχτεί μέχρι το φαρμακείο. Όμως, δεν πρόλαβε να μπει στο αυτοκίνητό του και έπεσε καταγής. Είχε χάσει τις αισθήσεις του. Αμέσως έσπευσαν οι δικοί του και δίχως να χάσουν χρόνο τον μετέφεραν στο κοντινότερο φαρμακείο, στην περιοχή της Χριστομιχάλη Ξυλούρη. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ έγινε και ένεση μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ και να τον διασωληνώσει. Οι προσπάθειες των γιατρών και στο ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή, μπροστά στα μάτια και της συζύγου του, ήταν υπεράνθρωπες. Όμως η κατάστασή του παρέμενε μη αναστρέψιμη και έτσι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο Κρουσώνας όμως τα τελευταία χρόνια θρηνεί άλλους δύο ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τσίμπημα σφήκας: τον πρώην πρόεδρο Χαράλαμπο Φασουλάκη, που - ενώ ήταν και μελισσοκόμος - τον τσίμπησε σφήκα την ώρα που οδηγούσε και πέθανε στα 65 του, και έναν ακόμα άνδρα που ζούσε στον Κρουσώνα και διατηρούσε περίπτερο επί της 62 Μαρτύρων. Τον ίδιο τραγικό θάνατο, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει βρει μετά από τσίμπημα σφήκας και ένας ακόμη άνδρας στη Βόνη Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News