default-image

Ακόμη και συκιά....φύτρωσε στα τείχη, εικόνες ντροπής -video

Κρήτη
Ακόμη και συκιά....φύτρωσε στα τείχη, εικόνες ντροπής -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες εγκατάλειψης στο μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου. Μεγάλες ρωγμές στο μνημείο κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της KRHTH TV στη διάρκεια οδοιπορικού στα τείχη, εικόνες που προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τη τύχη του.

Επιδείνωση της κατάστασης, με τους δημότες του Ηρακλείου να αντικρίζουν και μια συκιά που έχει φυτρώσει στο μνημείο.

Εικόνες ντροπής, και σε μια περιπατητική διαδρομή «πνιγμένη» σε αρκετά σημεία από τα ξερόχορτα, κάτι που "φωτογραφίζει" την αδιαφορία των αρμοδίων σε σχέση με τη συντήρηση χώρων … πρασίνου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Λότζια ανακοινώνει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο μελέτης για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας περιπατητικής διαδρομής επί των τειχών.

Όπως είναι γνωστό, τον Αύγουστο του 2016 εγκρίθηκε από τον υπουργό Πολιτισμού η πρόταση του δήμου για τις χρήσεις της ζώνης της Ενετικής Οχύρωσης της πόλης του Ηρακλείου.

Η μελέτη διαμόρφωσης περιπατητικής διαδρομής αποτελεί τμήμα του λεγόμενου master plan. Σύμφωνα με την Αρχαιολογία απαιτούνται μια σειρά διαδικασιών και εγκρίσεων μέχρι την υλοποίηση του έργου.

Οι εικόνες πάντως μιλούν από μόνες τους.

Από τα ευρέως γνωστά σημεία των ενετικών τειχών, η πύλη του Αγίου Γεωργίου, παραμένει εδώ και μέρες κλειστή για τους πολίτες και επισκέπτες για λόγους ασφάλειας.Όπως διαπιστώθηκε εισέρχονται νερά στην πύλη ενώ επιδεινώθηκε το πρόβλημα σε σχέση με την υγρασία.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News