default-image

Ποιος θα καθαρίσει τελικά τα βουλωμένα φρεάτια στον ΒΟΑΚ;

Κρήτη
Ποιος θα καθαρίσει τελικά τα βουλωμένα φρεάτια στον ΒΟΑΚ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα πρανή και τα φρεάτια της εθνικής οδού από το ύψος της Καζαντζίδη μέχρι και τον κόμβο Γαζίου.

Άχρηστα υλικά, σκουπίδια, παλιά αντικείμενα ξερά χόρτα και κλαδιά, μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς έχουν βουλώσει τα φρεάτια του ΒΟΑΚ.

Παρότι η περίοδος των βροχοπτώσεων έχει ξεκινήσει οι αρμόδιοι δε φαίνεται να δείχνουν ενδιαφέρον για τα προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσουν στους διερχόμενους οδηγούς τα σκουπίδια και τα βουλωμένα φρεάτια.

Εν τω μεταξύ, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του neakriti.gr σε Δήμο, Περιφέρεια και ΔΕΥΑΗ, στάθηκε αδύνατον να βρούμε κάποιον αρμόδιο για το θέμα ώστε να μας δώσει μία απάντηση.

Αρχικά μιλήσαμε τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Μαρίνο Παττακό, ο οποίος μας παρέπεμψε στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη. Ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε ότι αρμόδια για το θέμα είναι η Περιφέρεια και μας παρέπεμψε στον Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Ο κ. Κουκιαδάκης επίσης δήλωσε αναρμόδιος και πρότεινε να μιλήσουμε με τον Γιώργο Αγαπάκη, Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΒΟΑΚ και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ρασούλη. Ο κ. Ρασούλης δήλωσε ότι η ΔΕΥΑΗ δεν έχει στην αρμοδιότητα της τα φρεάτια του ΒΟΑΚ ενώ ο κ. Αγαπάκης εξήγησε ότι με αποφάσεις του 2007 και 2010 που είχαν υπογράψει ο Σεραφείμ Τσόκας και ο Θανάσης Καρούντζος και η οποία δεν έχει ανακληθεί - συνεπώς παραμένει σε ισχύ αρμόδια για τον ΒΟΑΚ είναι η Περιφέρεια Κρήτης και μας πρότεινε να μιλήσουμε με την κα. Ιερωνυμάκη από την Περιφέρεια, με την οποία δε στάθηκε ικανό να έρθουμε σε επαφή. Σε αυτό το σημείο το ρεπορτάζ έλαβε τέλος καθώς από ό,τι φαίνεται τα φρεάτια στον ΒΟΑΚ είναι... "ορφανά" αφού οι υπηρεσίες εμφανίζονται ως αναρμόδιες για τον καθαρισμό στα πρανή της εθνικής οδού και αλλά και στα φρεάτια.

Κατόπιν τούτου έχουμε να κάνουμε ένα σχόλιο: πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί τελικά ποιος έχει την αρμοδιότητα και να καθαριστούν τα φρεάτια πριν τις επόμενες βροχές, κάτι που θα διευκολύνει τα μέγιστα την καθημερινότητα των οδηγών που διέρχονται από την εθνική οδό. Βέβαια, σε αυτό το σημείο αξίζει να υπογραμμίσουμε και την ατομική ευθύνη που φέρει καθένας από εμάς ώστε να διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News