default-image

Αποκάλυψη Μαυραγάνη: Στα Δημοτικά η κυκλοφοριακή αγωγή

Κρήτη
Αποκάλυψη Μαυραγάνη: Στα Δημοτικά η κυκλοφοριακή αγωγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Δημοτικά σχολεία της χώρας, εισάγεται από φέτος το μάθημα της κυκλοφοριακής Αγωγής, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, μιλώντας στο Ράδιο 98,4.

''Μόλις χθες'' όπως είπε στην Αγγέλα Δουλγεράκη,''το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Αγωγής γνωστοποίησε την απόφαση του, το μάθημα να διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε όλα τα Δημοτικά.

Θα προηγηθεί και μάλιστα σε χρόνο πριν τα Χριστούγεννα η εκπαίδευση από στελέχη του Υπουργείου Μεταφορών Διευθυντών Σχολείων οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους δασκάλους στις περιφερειακές Ενότητες που ανήκουν, ώστε μετά τις γιορτές να ξεκινήσει η διδασκαλία του μαθήματος.

Εάν υπάρξει σύμφωνα με τον ίδιο θα ζητηθεί η βοήθεια των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών για τους οποίους το Υπουργείο προωθεί την Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση τους μέσω των ΤΕΙ και τη συνεργασία να έχει ήδη ξεκινήσει από το ΤΕΙ Πειραιά.

Αναφορικά με τα κρίσιμα θέματα του ΚΟΚ και των διπλωμάτων των οδηγών, ο Υφυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση περί αύξησης των ορίων ταχύτητας αλλά μόνο σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας  και σε εξεταστές που εξετάζουν ψηφιακά τους υποψηφίους από άλλα μέρη της χώρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News