default-image

Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται το Λύκειο Πόμπιας

Κρήτη
Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται το Λύκειο Πόμπιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που τα περισσότερα σχολεία στην Κρήτη τελούν υπό κατάληψη και τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό προκαλούν προβλήματα στην ορθή λειτουργία των μαθημάτων, ένα σχολείο που βρίσκεται σε χωριό του νομού Ηρακλείου κινδυνεύει με λουκέτο.

Ο λόγος για το Γενικό Λύκειο Πόμπιας το οποίο δεν έχει καθηγητές βασικών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα οι μαθητές να κάνουν 3ωρα και 4ωρα μαθήματα. Σ' αυτές τις ώρες περιλαμβάνονται τα… κενά και η Γυμναστική.

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο κ. Τερζάκης Γιώργος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, ανέφερε: «Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε να στείλουμε τον αριθμό των κενών που υπάρχουν στα σχολεία μας. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών, όπου δύσκολα γίνονται μαθήματα».

Εντωμεταξύ, στο ΓΕΛ Πόμπιας σήμερα, Δευτέρα, έχουν συγκεντρωθεί γονείς, 15μελες και εκπαιδευτικό προσωπικό προκειμένου να δουν «τι μέλλει γενέσθαι».

«Σαν γονέας, θέλω το καλύτερο για το παιδί μου. Όμως και το να του αλλάξω σχολείο δεν το θεωρώ λύση γιατί δε θέλω να κλείσει το Λύκειο. Τα παιδιά έχουν χάσει πολλά μαθήματα και κάνουν λίγες ώρες» σχολιάζει ο Σ. Αλ, του οποίου το παιδί φοιτά στη Β' Λυκείου στην Πόμπια. «Ήρθα να διαμαρτυρηθώ και εγώ και άλλοι γονείς. Σκοπεύουμε να κάνουμε μία συνάντηση προκειμένου να κινητοποιηθούμε».  

Ο πρόεδρος του 15μελούς του Λυκείου Πόμπιας, μιλώντας στο neakriti.gr, διαμαρτυρήθηκε με τη σειρά του για όσες προσπάθειες έχουν κάνει οι μαθητές και οι οποίες ήταν άκαρπες:

«Πολλοί μαθητές ξυπνούν από τις 6 για να προλάβουν το λεωφορείο και να έρθουν στην Πόμπια για να μην κάνουν τελικά μάθημα; Μόνο ένας μαθηματικός έχει έρθει, αλλά κι αυτός δεν προλαβαίνει να καλύψει όλες τις ανάγκες».

Το Γενικό Λύκειο Πόμπιας λοιπόν εκπέμπει SOS προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργεία του κανονικά, αλλά και τοι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν καταλλήλως για τις εξετάσεις τους.  

(φωτογραφία αρχείου)

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News