default-image

Νίνα: Το αιμόφυρτο σώμα σε τροχαίο μου άλλαξε τη ζωή

Κρήτη
Νίνα: Το αιμόφυρτο σώμα σε τροχαίο μου άλλαξε τη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εικόνα ενός τροχαίου , ενός κορμιού που αιμόφυρτο βρισκόταν έξω από το παράθυρο ενός αναποδογυρισμένου αυτοκινήτου, σε ένα δύσκολο σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα, υπήρξε σημείο αναφοράς για ένα μικρό κορίτσι πριν από πολλά χρόνια για τη μετέπειτα συμπεριφορά του ως οδηγό όταν ενηλικιώνονταν.

''Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην προκαλέσω ατύχημα. Να προσπαθήσω γιαυτό'',  λέει στο μικρόφωνο του Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, σε μία προσπάθεια αναχαίτισης μιας μάστιγας των τροχαίων, η Νίνα. ''Λειτουργώ προνοητικά, παρατηρώ τις κινήσεις των άλλων, τους σέβομαι και ζητώ το σεβασμό τους'' προσθέτει.  

Η Νίνα προτείνει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής  να περάσει στα σχολεία και στα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής οι μαθητές με τη βοήθεια ειδικών να μαθαίνουν πάνω σε πραγματικό αυτοκίνητο τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του μηχανήματος που θα χειριστούν ως ενήλικες.

Αναφορικά με την υπάρχουσα νοοτροπία, εμείς να μαθαίνουμε στα παιδιά μας να οδηγούν αντί των δασκάλων, καταθέτει την άποψη πως αυτά που εμείς διδάσκουμε δεν έχουν σχέση με αυτά που πρέπει να ακολουθούν πιστοποιημένα στους δρόμους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News