default-image

Η Κύπρος τιμά τους Κρητικούς πεσόντες

Κρήτη
Η Κύπρος τιμά τους Κρητικούς πεσόντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτες και Κύπριοι έφεδροι στρατιωτικοί ήρθαν κοντά με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και με τους Κύπριους εφέδρους να επισκέπτονται το νησί μας για να αποτίσουν φόρο τιμής στους Κρητικούς που έπεσαν στην Κύπρο.

Οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν υποφέρει τα πάνδεινα για την ελευθερία τους με επισκέψεις σαν αυτές να υπενθυμίζουν όλα όσα δένουν στο διηνεκές και τα δύο μεγαλύτερα ελληνικά νησιά.

Έφεδροι στρατιωτικοί από την Κύπρο βρέθηκαν στην Κρήτη για να τιμήσουν τους κρητικούς πεσόντες στην Κύπρο με αφορμή και την εθνική επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου.

Κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του έφεδρου αξιωματικού στο πάρκο Αυστραλών Πολεμιστών στο Ρέθυμνο μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιο.

Οι έφεδροι στρατιωτικοί της Κύπρου που επισκέφθηκαν την Κρήτη, προέρχονται από την ημικατεχόμενη περιοχή της Μόρφου και συνοδεύθηκαν στο Ρέθυμνο από τους συναδέλφους τους στο Ηράκλειο για να δώσουν σε όλο το νησί το μήνυμα της διπλής αδελφοσύνης των χωρών και των νησιών μας.

Η σεμνή τελετή έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού Ύμνου Ελλάδας και Κύπρου σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News