default-image

Στη μαρτυρική Βιάννο παρέλασαν για το "ΟΧΙ" /video

Κρήτη
Στη μαρτυρική Βιάννο παρέλασαν για το "ΟΧΙ" /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτω από ένα καλοκαιρινό ήλιο  πραγματοποιήθηκε σήμερα  με λαμπρότητα  και με την παρουσία πλήθους κόσμου  στο Δήμο Βιάννου, τόσο στην έδρα  όσο και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Η Δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην Άνω Βιάννο, από τον Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου πατέρα  Μελχισεδέκ  και τους ιερείς του Δήμου, ενώ στην συνέχεια   ακολούθησε  τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών στο Ηρώο της  κεντρικής πλατείας, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τον όλους τους θεσμικούς εκπρόσωπους του Δήμου και τα Σχολεία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γυμνασίου Βιάννου κα Δέσποινα Παναγιωτίδου.

 Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. κος Μανόλης Συντιχάκης.  

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση έγινε στην κεντρική οδό της Άνω Βιάννου  από τους μαθητές  του Νηπιαγωγείου Άνω Βιάννου, του  Δημοτικού σχολείου Άνω Βιάννου, του Γυμνασίου, και Λυκείου Βιάννου.

To video ανάρτησε στο Facebook ο κ. Κουτεντάκης, κάτοικος Βιάννου.

Ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την ολοκλήρωση της παρέλασης δήλωσε ότι  «Σήμερα  γιορτάζουμε τη νίκη του Έθνους μας απέναντι στο φασισμό. Μια νίκη που βάφτηκε με πολύ αίμα, τόσο κατά τη διάρκεια του Ελληνοιταλικού Πολέμου, όσο και στη συνέχεια ενάντια στο Γερμανό Ιταλό και Βούλγαρο κατακτητή. Ο ελληνικός λαός βίωσε μια απάνθρωπη ΚΑΤΟΧΗ, που συνοδεύτηκε από δολοφονίες χιλιάδων αμάχων, από πείνα, κακουχίες και βασανιστήρια. 

Από την καταστροφή δεκάδων χωριών και υποδομών της χώρας, αλλά και από τη σύναψη δυσβάσταχτων και απλήρωτων κατοχικών δανείων.

 Το ένοχο για σοβαρές παραβιάσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου και ανθρωπιστικού δικαίου κράτος που σήμερα θέλει να εμφανίζεται ως διασώστης δανειστής μας, δεν θα μπορεί να κρύβεται για πολύ ακόμη πίσω από την κυριαρχία του, την ασυλία του, χωρίς κάθαρση, ανεύθυνο και ατιμώρητο, χωρίς να αποκαταστήσει τα θύματά του χωρίς να αποπληρώσει τις επανορθώσεις και αποζημιώσεις που οφείλει και τα αναγκαστικά δάνεια που έλαβε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News