default-image

Τίμησαν το "ΟΧΙ" με την παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασσό

Κρήτη
Τίμησαν το "ΟΧΙ" με την παρέλαση στη Νέα Αλικαρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με λαμπρότητα και σταθερή προσήλωση στα στοιχεία της παράδοσης που διατηρούνται στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νέα Αλικαρνασσό, η καθιερωμένη παρέλαση για την εθνική μας επέτειο.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος στο μήνυμα του για την διπλή σημερινή γιορτή επισημαίνει ότι όλες οι ανάλογες εκδηλώσεις θα διατηρηθούν στις περιοχές που συνενώθηκαν στο Δήμο Ηρακλείου. Παράλληλα, το «παρών» στην παρέλαση της Νέας Αλικαρνασσού έδωσε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου άνοιξε την παρέλαση, ενώ μικροί και μεγάλοι με παραδοσιακές φορεσιές άρχισαν να κάνουν τη δική τους παρέλαση και να καταχειροκροτούνται.

Ο καιρός φαίνεται πάντως πως ευνόησε τους πολίτες οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις χωρίς να έχουν εμπόδιο τα σύννεφα και τη βροχή.

Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση και στο κέντρο του Ηρακλείου. Έγινε αρχικά τελετή στο άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη. Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνεχίζει προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, πλατεία Κορνάρου,  Κυρίλλου Λουκάρεως,  Αγίου Μηνά και τελειώνει στο ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News