Κρήτη

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

"Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού, ορόσημο της συλλογικής μας Μνήμης," αναφέρει μεταξύ άλλων στην δήλωση του ο Δήμαρχος Ηρακλειου Βασίλης Λαμπρινός κάνοντας λόγο για τον ηρωισμό την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας την οποία οποία υπερασπίστηκε ο λαός σε μια περίοδο καθοριστική για την Ευρώπη και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λαμπρινού:

"Απέναντι στην βία και την βαρβαρότητα των φασιστικών δυνάμεων, που βεβήλωναν την μακραίωνη πορεία της Ευρώπης και τα επιτεύγματα του πολιτισμού της, η Γενιά του 1940 στάθηκε άξια των ιστορικών περιστάσεων. Η αντίσταση των Ελλήνων στον ολοκληρωτισμό, αφύπνισε τις δημοκρατικές συνειδήσεις των αγωνιζόμενων λαών, επηρέασε τις εξελίξεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συνέβαλε στην τελική έκβασή του.

    Ο ηρωικός εκείνος αγώνας του λαού μας,  μας εμπνέει πάντα και μας διδάσκει. Κάθε γενιά στον τόπο μας αντιμετωπίζει τις δικές της ιστορικές προκλήσεις. Και σήμερα, σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα μας, επιστρατεύοντας ξανά όλες τις αρετές μας, όλες τις δημιουργικές μας δυνάμεις, έχουμε χρέος να προχωρήσουμε ενωμένοι, με ισχυρή θέληση, με αποτελεσματικότητα και πράξεις αλληλεγγύης,  για να υπερβούμε τις πολυμέτωπες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε".

Σχόλια