default-image

Δικάζεται ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε 13χρονη

Κρήτη
Δικάζεται ορθοπεδικός τεχνικός για ασέλγεια σε 13χρονη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν Ηρακλειώτη ορθοπεδικό τεχνικό, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε ένα ανήλικο κοριτσάκι μόλις 13 ετών. Η δίκη για την υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, μετά την αποκάλυψή της τον περασμένο Φεβρουάριο, έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν έχει προφυλακιστεί, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Νεάπολης Λασιθίου. Συγκεκριμένα, ο ορθοπεδικός τεχνικός θα δικαστεί για την κακουργηματική πράξη της ασέλγειας σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Το πρωτοφανές για την τοπική κοινωνία της Κρήτης περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης φέρεται να διαδραματίστηκε τους προηγούμενους μήνες στην πόλη του Ηρακλείου, με θύμα μια ανήλικη μαθήτρια που αντιμετώπιζε ορθοπεδικό πρόβλημα. Το 13χρονο κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν στο συγκεκριμένο τεχνικό ορθοπαιδικό.

Οι ασελγείς πράξεις

Ωστόσο, για την αποκατάσταση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής μια περίεργη μέθοδο. Συγκεκριμένα, εκτός από την τοποθέτηση ορθοπεδικού κηδεμόνα, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τη σκολίωση της 13χρονης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας.

Τα όσα ακολούθησαν εντός του εξεταστηρίου του ορθοπαιδικού τεχνικού, και τα οποία καταγγέλθηκαν από τους γονείς της μικρής, συγκλονίζουν. Χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε μια ιδιαίτερα ασελγή πράξη σε βάρος της 13χρονης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα, ο ορθοπεδικός τεχνικός είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω. Εν συνεχεία, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.

Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο ορθοπαιδικός τεχνικός επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι. Αυτό θα γινόταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Δυστυχώς, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 13χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τις καταγγελίες των γονιών του κοριτσιού - σε μια σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Κρήτης, αλλά και ειδικότερα στους συναδέλφους τού κατηγορουμένου για την υπόθεση. Ένας εξ αυτών είχε εκδώσει τότε ανακοίνωση για το θέμα, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος κι οι συνάδελφοί του δεν έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη με την επίμαχη υπόθεση. «Κινούμενοι από κίνητρα ανθρώπινης ευαισθησίας, αλλά και επαγγελματικής ευθιξίας, θέλουμε να ανακοινώσουμε στο κοινό της πόλης μας αλλά και των τεσσάρων νομών του νησιού μας, όπου δραστηριοποιούμαστε, ότι ουδεμία ανάμειξη καθοιονδήποτε τρόπο δεν έχουμε με το προαναφερθέν γεγονός. Λυπούμαστε βαθύτατα για το τερατώδες περιστατικό και διατηρούμε την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα εργαστεί ώστε να λάμψει η αλήθεια», αναφερόταν - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση, την οποία υπέγραφε ο κ. Ευάγγελος Βακάλογλου, ειδικός τεχνικός προθετικών και ορθωτικών κατασκευών.

Είχε αθωωθεί για το βιασμό φοιτήτριας

Πάντως, μερικές μόνο ημέρες μετά την αποκάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης, τον περασμένο Φεβρουάριο, η κοινή γνώμη της Κρήτης έμελλε να υποστεί ένα δεύτερο - απανωτό - σοκ. Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο επίμαχος Κρητικός τεχνικός ορθοπαιδικός είχε κατηγορηθεί και πριν από περίπου 17 χρόνια για παρόμοια υπόθεση.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από μια 18χρονη, τότε, φοιτήτρια, που τον κατηγόρησε για βιασμό. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ωστόσο, στη συνέχεια άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης και η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά. Εκεί ο ορθοπαιδικός τεχνικός κρίθηκε αθώος με οριακή πλειοψηφία (4-3). Μετά την απαλλακτική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, ο επαγγελματίας συνέχισε να εργάζεται κανονικά στο Ηράκλειο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News