default-image

Τι απαντά ο Β.Λαμπρινός για την ανάπλαση στο κέντρο της πόλης

Κρήτη
Τι απαντά ο Β.Λαμπρινός για την ανάπλαση στο κέντρο της πόλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα και ότι αποτελούν σενάρια που έχουν προβλεφθεί, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός την αποκάλυψη της ΚΡΗΤΗ TV για την ανατροπή βόμβα στο κυκλοφοριακό στο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο με την έναρξη των εργασιών ανάπλασης του λεγόμενου σταυρού της πόλης επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης θα κλείσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία που θα σημάνει.

Όπως δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ένας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου το ιστορικό κέντρο θα κλείσει για όλα τα οχήματα, κάτι που θέλησε σήμερα να διαψεύσει ο δήμαρχος Ηρακλείου λέγοντας πως το κλείσιμο θα αφορά συγκεκριμένα τμήματα ανά διαστήματα, αφού και ι εργασίες δεν θα εκτελούνται σε όλο το μήκος του δρόμου αλλά ανά τμήμα.

Όπως τόνισε ο κ. Βουλγαράκης από Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την Καλοκαιρινού, στο ύψος της Γιαμαλάκη, οι δρόμοι θα είναι παντελώς κλειστοί για όλα τα οχήματα, γεγονός που όπως ο ίδιος προέβλεψε θα δημιουργήσει συνθήκες πανικού στις 2 μοναδικές οδικές αρτηρίες οι οποίες θα σηκώσουν το βάρος χιλιάδων οχημάτων για αρκετούς μήνες, με τον κ. Λαμπρινό ωστόσο να διευκρινίζει ότι έχει προβλεφθεί εκτός από την κυκλοφορία των μίνι μπας και η στάθμευση οχημάτων των πολιτών ή και των επισκεπτών σε σημεία που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝ ΜΕΣΩ... ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Το θέμα έχει προκαλέσει ανησυχία και στον εμπορικό κόσμο του κέντρου της πόλης με φόντο και την έναρξη της εορταστικής περιόδου που θα ταυτιστεί με την εξέλιξη των εργασιών.

Πάντως σε ότι αφορά τη  δρομολόγηση μίνι μπας, οι συζητήσεις μεταξύ δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ φαίνεται ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία, με το κόστος να υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ το μήνα, για τα 4 μίνι μπας από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, που θα εκτελούν σύμφωνα με πληροφορίες 112  δρομολόγια ημερησίως από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο απόγευμα, αφήνοντας όμως εκτός εξυπηρέτησης όσους επιθυμούν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή το βράδυ, αφού δεν θα εκτελούνται δρομολόγια από τα μίνι μπας.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News