default-image

Τα 10 μέρη που άρεσαν στους επισκέπτες της Ιεράπετρας

Κρήτη
Τα 10 μέρη που άρεσαν στους επισκέπτες της Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση τις κριτικές και τα σχόλια που έκαναν οι επισκέπτες της Ιεράπετρας στο trip-Advisor, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου που ολοκληρώνεται στις 5 Νοεμβρίου φέτος, δέκα είναι τα πιο δημοφιλή μέρη, που τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα μέρη αυτά φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν, ως ιδιαίτερο αναμνηστικό στοιχείο, το οποίο θα τους θυμίζει το πέρασμα τους από τη Νύμφη του Νότιου Κρητικού πελάγους.

Τις περισσότερες θετικές κριτικές, συγκέντρωσαν η νήσος Χρυσή, η μεγάλη παραλία στο Κουτσουνάρι και ο καταρράκτης του Μυλωνά Αγίου Ιωάννου, οι ημερήσιες πριβέ η δημόσιες κρουαζιέρες με τα καραβάκια στη Χρυσή και στις παραλίες της περιοχής, το Οθωμανικό Τέμενος(Τζαμί) στην παλιά πόλη, οι παραλίες του Νέου Μύρτου, η παραλία του Αγίου Ανδρέα, το Φαράγγι του Χα στον αναδασμό Παχιάς Άμμου, η Κάτω παραλία με την υπέροχη θάλασσα και τις ταβέρνες, το Φρούριο Καλές, και ο Ιερός Ναός του Αφέντη Χριστού, με το εντυπωσιακό ρολόι του στο λιμάνι.

Γράφοντας τις εντυπώσεις της η Μαριάννα Γ. που επισκέφτηκε πρόσφατα τη Χρυσή, αναφέρει ότι το νησάκι της Ιεράπετρας είναι, «ο επίγειος παράδεισος! Μαγικός προορισμός για εκείνους που είναι λάτρεις της φύσης, γι' αυτό και όποιος επισκέπτεται το νησί, οφείλει να το προσέχει. Έχει ένα μαγικό δάσος από κέδρους χιλιάδων ετών, με τέλειες παραλίες. Απαγορεύεται η συλλογή κοχυλιών, το σπάσιμο των κέδρων, το άναμμα φωτιάς και εννοείται η εναπόθεση σκουπιδιών! Ας κρατήσουμε ζωντανό αυτόν το παράδεισο! Είναι μοναδικό μέρος!».

Για τη Μεγάλη Παραλία Κουτσουναρίου μήκους πολλών χιλιομέτρων, ο επισκέπτης Μιχάλης Κ. γράφει μεταξύ άλλων.

«Την παραλία αυτή την απολαμβάναμε από τότε που ήταν ακόμη παρθένα. Παραμένει όμως και σήμερα το ίδιο όμορφη και απολαυστική. Τα κτίσματα, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες που προστέθηκαν, με ήπιο και προσεγμένο τρόπο, δεν αλλοίωσαν και δεν επιβάρυναν το περιβάλλον. Αντίθετα, εξυπηρετούν τον επισκέπτη και είναι δωρεάν, εφόσον πάρεις κάτι από τις αντίστοιχες καφετέριες. Καταπληκτικά κρυστάλλινα νερά, παραλία με βοτσαλάκι - που διατηρείται καθαρή, ήσυχο περιβάλλον, κυρίως στο ανατολικό της τμήμα. Ό,τι πρέπει για χαλάρωση, ειδικά το απόγευμα. Κάνεις μπάνιο, ακόμη και με ισχυρό αέρα. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, απλώς λίγη προσοχή στα παιδιά γιατί βαθαίνει απότομα. Σε μέρες αιχμής, υπάρχει πρόβλημα στο πάρκινγκ. Αλλά οπωσδήποτε μια -τουλάχιστον - επίσκεψη αξίζει».

Για τον καταρράκτη του Μυλωνά στο Κουτσουνάρι Αγίου Ιωάννου, ο Γιάννης Ι. γράφει ότι, «αποτελεί την ιδανική βόλτα και μάλιστα σε τόσο κοντινή απόσταση από το Κουτσουνάρι. Πλέον η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη, από το μονοπάτι που έχει ανοιχτεί και μπορείτε να φτάσετε εκεί περπατώντας για περίπου 20 λεπτά από πολύ εύκολη διαδρομή.

Ο καταρράκτης του Μυλωνά, δεν είναι γνωστός σε πολύ κόσμο, και αποτελεί ένα μικρό μυστικό για τους επισκέπτες».

Η Στέλλα Δ. από το Ηράκλειο γράφει για το Οθωμανικό Τέμενος στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας ότι, «είναι το κλασσικό τούρκικο τζαμί που υπάρχει σε πολλές πόλεις της Κρήτης από την εποχή της τουρκοκρατίας. Όμορφο, ψηλό και δίπλα του υπάρχει η τούρκικη κρήνη. Αξίζει να το επισκεφτείτε!».

Για το Φαράγγι του Χα με τον εντυπωσιακό καταρράκτη ένας 50χρονος Γερμανός τουρίστας γράφει ότι, «μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας κοντά στο εκκλησάκι. Από εκεί μπορείτε να κάνετε 400 μέτρα με τα πόδια για να φτάσετε στην είσοδο του φαραγγιού. Πάρτε καλά παπούτσια γιατί είναι πετρώδες το έδαφος. Από την έξοδο του καταρράκτη μπορείτε να ανεβείτε και μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο εσωτερικό του φαραγγιού του Χα. Δεν μπορείτε όμως να το διασχίσετε».

Ένας Αθηναίος επισκέπτης της Ιεράπετρας γράφει για την Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας, ότι, «είναι μια όμορφη και πραγματικά οργανωμένη παραλία στο κέντρο της πόλης! Ιδανική για μπάνιο και φαγητό στις πολλές και καλές ταβέρνες που απέχουν μόλις λίγα βήματα».

Μια 35χρονη Αθηναία που πέρασε τις διακοπές του Πάσχα στην Ιεράπετρα γράφει για τον Ι.Ν. του Αφέντη Χριστού στο λιμάνι.

«Ήταν μοναδική η εμπειρία της Ανάστασης σ΄ αυτή την εκκλησία! Λειτουργία και ανάσταση εν μέσω χιλιάδων βεγγαλικών! Σαν να ζούσαμε βομβαρδισμό παρόμοιο με ό,τι βλέπουμε στη τηλεόραση! Ο κόσμος, οι ιερείς οι πάντες δε, πλήρως ψύχραιμοι! Πού καιρός να χαζέψεις εσωτερικά την εκκλησία... έλεγες τώρα θα μας γκρεμίσουν».

Η Ντιάνα από το Λονδίνο γράφει μεταξύ άλλων για το Φρούριο Καλές που είναι και το σήμα κατατεθέν της Ιεράπετρας, ότι, «το μικρό και ενδιαφέρον φρούριο, μας πήρε περίπου 10 λεπτά για να το δούμε.

Έχει δωρεάν είσοδο, και ωραία θέα από την κορυφή του. Τριγύρω υπάρχουν μερικά ωραία εστιατόρια και ταβέρνες».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News