default-image

Η επίσκεψη στο ΙΤΕ εντυπωσίασε τη Βρετανίδα Πρέσβειρα

Κρήτη
Η επίσκεψη στο ΙΤΕ εντυπωσίασε τη Βρετανίδα Πρέσβειρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου, Kate Smith, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, χωρίς να παραλείψει να κάνει μία επίσκεψη στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, από το οποίο φαίνεται πως έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου λοιπόν, η Βρετανίδα Πρέσβειρα βρέθηκε στο ΙΤΕ, κάνοντας την εθιμοτυπική επίσκεψη της συνοδευόμενη από την Claire Φραγκάκη, Πρόξενο της χώρας στην Κρήτη.

Το έργο του Ιδρύματος παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Αναστασιάδη Σπύρο, Διευθυντή του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ, ενώ ακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις των Ινστιτούτων του ΙΤΕ από τους Διευθυντές τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΙΤΕ:

«Η Πρέσβειρα ενδιαφέρθηκε για τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το ΙΤΕ με Ιδρύματα και εταιρείες του εξωτερικού και, ιδιαιτέρως, με Ιδρύματα του Ην. Βασιλείου. Τόνισε την μεγάλη σημασία της σύνδεσης της Έρευνας με την Επιχειρηματικότητα και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας του Δικτύου Πράξη που αποτελεί ειδική δομή του ΙΤΕ με κύριο στόχο την μεταφορά τεχνολογίας και τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τα ερευνητικά ιδρύματα. Έγινε επίσης συζήτηση για τους τρόπους χρηματοδότησης και υποστήριξης των start-ups στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Συζητήθηκαν επίσης οι συνέπειες που θα έχει το Brexit στις ερευνητικές συνεργασίες και η ίδια διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση της χώρας θα φροντίσει έτσι ώστε η νέα σχέση του Ην. Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέπει την απρόσκοπτη συνεργασία με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών έργων. Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε τον μεγάλο αριθμό ισχυρότατων συνεργασιών του ΙΤΕ με Ιδρύματα του Ην. Βασιλείου ενώ η κα Smith αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και στον μεγάλο αριθμό Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν σε Πανεπιστήμια στη χώρα της. Η κα Smith κατέληξε πως τόσο στο επιστημονικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο, το Ην. Βασίλειο θα παραμείνει ένα φιλικό κράτος προς τους Έλληνες Επιστήμονες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης : Neurocom AE, Kaleao Ltd, ioFABRIC inc και Phaistos Networks AE, ovidVR SA, Cytech Ltd».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News