default-image

Στήθηκε καυγάς σε φαρμακείο για 2,75€ μέσω κάρτας

Κρήτη
Στήθηκε καυγάς σε φαρμακείο για 2,75€ μέσω κάρτας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι να… μην σου τύχει, ιδιαίτερα όταν επείγεσαι για κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα. Φτάνοντας στο ταμείο, η πελάτισσα φαρμακείου στο Ρέθυμνο διαπίστωσε ότι τα ψιλά, που είχε στο πορτοφόλι, δεν αρκούσαν για να πληρώσει, ζήτησε να πληρώσει με κάρτα και ακολούθησε ομηρικός καυγάς... από το πουθενά!

Η άτυχη πελάτισσα δεν είχε μαζί της εκείνη τη στιγμή τα χρήματα και ζήτησε να πληρώσει με κάρτα, το ποσό των 2,75 ευρώ, για να λάβει την απάντηση: «Πάλι με κάρτα ρε π....η μου;» και με κάποιον άλλο στο φαρμακείο να αναφέρει: «Εγώ θα την έβγαζα έξω!»

Ακολούθησε διαμάχη με φωνές, ότι ένας φαρμακοποιός χρειάζεται χιλιάδες ευρώ σε μετρητά για να αγοράζει φάρμακα και ότι το χαρτί της απόδειξης, κοστίζει περισσότερο από το φαρμακευτικό σκεύασμα που ήθελε να αγοράσει η πελάτισσα με την ίδια να απαντάει, ότι ακόμα και σε ταξί μπορεί κάποιος να πληρώσει με κάρτα ή και για τσιγάρα στο περίπτερο, όταν έλαβε και την ερώτηση αυτή στο φαρμακείο.

Από πλευράς φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου, ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης, σχολίασε ότι όλα τα φαρμακεία του Ρεθύμνου διαθέτουν εγκεκριμένα και συμβεβλημένα με τράπεζες POS, ενώ ο σύλλογος έχει προμηθεύσει με ειδική πινακίδα όλα τα φαρμακεία του νομού και εφόσον ο πελάτης το επιθυμεί είναι υποχρεωμένοι να τον εξυπηρετήσουν, εκτός κι αν το POS δεν δέχεται κάποια κάρτα. Περαιτέρω στην υπόθεση δε θέλησε να επεκταθεί εφόσον δεν έχει λάβει γνώση ο σύλλογος επίσημα για το περιστατικό.

Η λογομαχία πάντως, κατέληξε με το προσωπικό στο φαρμακείο να θεωρεί ότι έπρεπε να αναφέρει πως είναι σε έλλειψη το φάρμακο και να μην το χορηγήσει. Η πελάτισσα ανέφερε ότι είναι κρίμα μορφωμένοι άνθρωποι να συμπεριφέρονται έτσι...

Εν τέλει, η γυναίκα εξυπηρετήθηκε πληρώνοντας με την κάρτα, ενώ σε παλαιότερες εποχές, πολύ απλά θα πλήρωνε κάποια άλλη στιγμή το ποσό αυτό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News