Κρήτη

Σύσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τον ξυλοδαρμό

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου έφτασε το ζήτημα των ξυλοδαρμών που σημειώνονται κατά καιρούς από τη μείζονα αντιπολίτευση και με στόχο να αναληφθεί συλλογική δράση

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου έφτασε το ζήτημα των ξυλοδαρμών που σημειώνονται κατά καιρούς από τη μείζονα αντιπολίτευση και με στόχο να αναληφθεί συλλογική δράση.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να συγκληθεί διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή της κοινωνίας και των σωμάτων ασφαλείας, αφού προηγουμένως η κάθε παράταξη έχει τοποθετηθεί και εγγράφως επί του θέματος.

Στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση έφερε το θέμα των ξυλοδαρμών στο Ρέθυμνο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Νίνος, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό, αλλά σε μια γενικότερη θεώρηση, εξηγώντας ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητούνται δημόσια και να λαμβάνεται συλλογική δράση.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, χαιρέτισε την αναφορά στο θέμα, θεωρώντας ότι πρέπει να συγκληθεί διευρυμένο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν σώματα ασφαλείας και φορείς της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας για να προστατευθεί το τουριστικό προϊόν του Ρεθύμνου.

Από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ο Μιχάλης Ανδρουλάκης, πρότεινε να συγκληθεί αρχικά ένα μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο σχετικά με το θέμα και στη συνέχεια να γίνει η πιο συλλογική διαβούλευση, ενώ ο Μανούσος Μανουσογιάννης, θεωρεί ότι είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο το τουριστικό προϊόν Ρέθυμνο, αλλά και τους ίδιους τους μόνιμους κατοίκους του Ρεθύμνου.

Ρέπορταζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια