default-image

Εικόνες από τις σκηνές της νέας ταινίας του Βούλγαρη -photos

Κρήτη
Εικόνες από τις σκηνές της νέας ταινίας του Βούλγαρη -photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό και παρουσίασε στο κοινό των Χανίων ο ηθοποιός και φωτογράφος Μανόλης Μαυράκης.

Την αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου Χανίων «Χρυσόστομος» όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση, επισκέφθηκε ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης,  λίγες ώρες πριν την επίσημη προβολή της ταινίας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕ «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΑΝΙΩΝ - VIDEO

«Ευτυχώς που ήταν ο Μανόλης Μαυράκης και κατέγραψε όλη την προσπάθεια των γυρισμάτων της ταινίας, των προβλημάτων ,της συγκίνησης.  Γιατί δεν ήταν απλώς μια καταγραφή της ιστορίας ,τουλάχιστον όπως βλέπω τώρα το αποτέλεσμα, αλλά η συγκίνηση που έχει και η οποία προκύπτει από τους ανθρώπους που βοηθήσανε» σχολίασε ο Παντελής Βούλγαρης.

>> ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ - VIDEO

Το τελευταίο σημείωμα με την προβολή του οποίου ανοίγει απόψε η αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων , περιγράφει την αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ TV ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΑΙΝΙΑ - VIDEO

Από την αίθουσα «Χρυσόστομος» ο σκηνοθέτης της ταινίας Παντελής Βούλγαρης, μίλησε χθες για την αξία του φωτογραφικού υλικού που εκτέθηκε το προηγούμενο διάστημα. «Δεν είναι εύκολο να καταγράψεις ένας γύρισμα. Έβλεπα το Μανόλη που έπαιρνε φωτογραφίες χωρίς να τον αντιλαμβάνεται κανείς. Πήγαινε στην κατάλληλη θέση για να κάνει το κάδρο το σωστό, με το φωτισμό που υπήρχε εκείνη τη στιγμή. Δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν είναι απλώς αναμνηστικές φωτογραφίες. Είναι μια άλλη ταινία με στατικές φωτογραφίες».

Το σύνολο των φωτογραφιών του Μανόλη Μαυράκη φωτογραφίες είναι από τα γυρίσματα της ταινίας που πραγματοποιήθηκαν στο Φρούριο Ιτζεδίν στο Καλάμι της Σούδας.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News