default-image

Τελευταία μέρα με Καββαδία για το «Μουσικό Οκτώβρη»

Κρήτη
Τελευταία μέρα με Καββαδία για το «Μουσικό Οκτώβρη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "αυλαία" του "Μουσικού Οκτώβρη" πέφτει απόψε με ένα μουσικό αφιέρωμα στον "Ποιητή των μακρυσμένων θαλασσών και των γαλάζιων πόντων", Νίκο Καββαδία.

Τίτλος της εκδήλωσης "Στις γραμμές των οριζόντων". Διαχρονικά μεγάλα τραγούδια που έγραψαν σε στίχους του "Μαραμπού" ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρίζα Κωχ, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και οι "Ξέμπαρκοι" θα ακουστούν στο κινηματοθέατρο "Αστόρια".

Τραγουδούν οι Μάνος Παπαδάκης, Γιάννης Κασσωτάκης, Αμάντα Κριτσωτάκη και Γιώργος Κριτσωτάκης. Προλογίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης, ενώ βιογραφικά στοιχεία παραθέτει η Ιωάννα Μαλέσκου. Στη μουσική διεύθυνση είναι ο Κώστας Παπαδάκης, σολίστ στο βιολί είναι ο Μιχάλης Σπυριδάκης, ενώ η οργανωτική επιμέλεια είναι του Γιώργου Χυντηράκη.

Στίχοι βαθιά ριζωμένοι στην ψυχή μας... Τραγούδια κορυφαίων συνθετών, που έχουν γραφτεί με μελάνι ανεξίτηλο στο βιβλίο της ιστορίας της ελληνικής μουσικής, "πλημμύρισαν" χθες το βράδυ το κινηματοθέατρο "Αστόρια".

Η δεύτερη ημέρα του "Μουσικού Οκτώβρη", της μουσικής τριλογίας που διοργανώνει ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV" με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ήταν αφιερωμένη στον "Κύκλο των μελοποιημένων ποιητών".

Ποιήματα του Ελύτη, του Σεφέρη, του Ρίτσου, του Βάρναλη, του Αναγνωστάκη, του Καββαδία, του Καρυωτάκη, του Χριστοδούλου, του Ελευθερίου και άλλων σημαντικών μας ποιητών, που έγιναν τραγούδια από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Χρήστο Λεοντή και τον Μάνο Λοΐζο, ήχησαν στo "Αστόρια" και συνεπήραν τους θεατές, που για μια ακόμη βραδιά είχαν γεμίσει το κινηματοθέατρο.

Η δημοσιογράφος της "ΚΡΗΤΗ TV" Ανδριανή Αγγελιδάκη, η οποία στη χθεσινή εκδήλωση είχε το ρόλο της αφηγήτριας, αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά και προετοιμασία που ο Γιώργος Χυντηράκης και οι συνεργάτες του κατέβαλαν για να έχει ο "Μουσικός Οκτώβρης" το άρτιο αποτέλεσμα που επί τρεις ημέρες παρουσιάζεται επί σκηνής.

Η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Ανδριανή Αγγελιδάκη στο ρόλο της αφηγήτριας

«Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι βρισκόμαστε και σήμερα (σ.σ. χθες) σε ένα κατάμεστο θέατρο. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος της πόλης αγαπά αυτές τις εκδηλώσεις. Έχει γίνει μια πάρα πολύ ωραία δουλειά από την ομάδα του Γιώργου Χυντηράκη, μια δουλειά που είχε αρκετό χρόνο προετοιμασίας προτού παρουσιαστεί στο ηρακλειώτικο κοινό. Δεν ήταν κάτι έτοιμο. Δεν ήταν κάτι που ήρθε για να καλύψει ένα κενό σε ένα πρόγραμμα. Εξαρχής δημιουργήθηκε για να παράξει πολιτισμό, να ευχαριστήσει και να ψυχαγωγήσει επί της ουσίας τους ανθρώπους του Ηρακλείου», τόνισε σχετικά.

Την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV Νίκος Παναγιωτόπουλος

Τη χθεσινή εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος της "ΚΡΗΤΗ TV" Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε στη "Νέα Κρήτη": «Για δεύτερη ημέρα το κινηματοθέατρο "Αστόρια" κατακλύζεται από Κρητικούς κάθε ηλικίας. Νομίζω πως είναι η απαρχή μιας σειράς σημαντικών δράσεων, που θα λάβει ο Όμιλος της "ΚΡΗΤΗ TV", με μοναδικό στόχο να έρθει ξανά στο προσκήνιο ο πολιτισμός».

Να σημειωθεί πως στη χθεσινή εκδήλωση τραγούδησαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γεωργία Φραγκιαδάκη, Βάλια Ειρηναίου, Ειρήνη Σακκαλή και Γιώργος Χυντηράκης. Στην απαγγελία ήταν ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Πέτρος Μαυροματίδης, ενώ στη μουσική διεύθυνση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης. Σολίστ στο μπουζούκι ήταν ο Μιχάλης Γιατράκης. Η οργανωτική επιμέλεια ήταν του Γιώργου Χυντηράκη.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News