default-image

Μετά τις βροχές, πότε θα… ξαναβγεί ο ήλιος στην Κρήτη;

Κρήτη
Μετά τις βροχές, πότε θα… ξαναβγεί ο ήλιος στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιτέλους... βροχή» αναφωνούν οι Κρητικοί τις τελευταίες ώρες, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του νησιού.

Εξάλλου, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας, την εμφάνισή τους στην Κρήτη έκαναν και καταιγίδες, οι οποίες - ειδικά στα δυτικά και τα νότια του νησιού - έδωσαν ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πως θα είναι σήμερα ο καιρός στο νησί;

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο καιρός στην Κρήτη θα παραμείνει - και σήμερα - άστατος. Ειδικότερα, όπως μας είπε ο γνωστός μετεωρολόγος, σήμερα Τετάρτη θα υπάρξει αρχικά βελτίωση του καιρού. Όσο περνά η ώρα, ωστόσο, αναμένεται να σημειωθούν και πάλι παροδικές τοπικές βροχές.

Εξάλλου, οι νότιοι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν πρόσκαιρα στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Κρήτης. Ωστόσο, ενίσχυση των νοτιάδων αναμένεται και στα βόρεια, σε περιοχές όπως το Ηράκλειο, ο Άγιος Νικόλαος και το Ρέθυμνο, όπου οι νότιοι άνεμοι ενισχύονται λόγω της γεωμορφολογίας τους.

Την Πέμπτη ξανά βροχές!

Σύμφωνα, πάντως, με τον Μανόλη Λέκκα, βροχές - κυρίως στα βόρεια του νησιού - θα έχουμε περισσότερο από αύριο Πέμπτη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΥ ΕΒΡΕΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

«Αν και παρατηρείται μια μικρή εξασθένηση του βαρομετρικού χαμηλού, αναμενόμενο εξαιτίας της κίνησής του αρκετά νότια, την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) το απόγευμα θα κινηθεί από τα νότια της Κρήτης προς την ανατολική Μεσόγειο, αποκαθιστώντας ένα ανατολικό και αργότερα βορειοανατολικό ρεύμα, το οποίο θα ευνοήσει και πάλι τις βροχές, περισσότερο την Πέμπτη, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού. Ας ελπίσουμε η εξασθένησή του αυτή να μην εξελιχθεί περισσότερο, ώστε να ελπίζουμε σε αξιόλογα ύψη βροχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανόλης Λέκκας.

Άνοδος της θερμοκρασίας από Παρασκευή

Εξάλλου, ο μετεωρολόγος προβλέπει ότι το καιρικό σκηνικό στην Κρήτη αναμένεται να βελτιωθεί από μεθαύριο Παρασκευή.

«Η απομάκρυνση του βαρομετρικού χαμηλού προς τα ανατολικά θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του καιρού από την Παρασκευή, με διατήρηση ενός όχι ιδιαίτερα ενισχυμένου βόρειου ρεύματος, ενώ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο, κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας, μιας και τις νύχτες θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες», συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Λέκκας.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News