default-image

Eν μέσω... Χριστουγέννων κλείνει το κέντρο του Ηρακλείου!

Κρήτη
Eν μέσω... Χριστουγέννων κλείνει το κέντρο του Ηρακλείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλοφοριακό σοκ και κραυγή απόγνωσης επιχειρηματιών στην καρδιά του Ηρακλείου ενόψει του κλεισίματος σε δύο μήνες του ιστορικού κέντρου για τις ανάγκες εργασιών του μεγάλου έργου της ανάπλασης.

Από Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την Καλοκαιρινού, στο ύψος της Γιαμαλάκη, οι δρόμοι θα είναι παντελώς κλειστοί για όλα τα οχήματα, παρά τον αρχικό σχεδιασμό, όπως αποκαλύπτει στην ΚΡΗΤΗ TV, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου ο οποίος προβλέψει ότι θα επικρατήσει ένα μπάχαλο στις 2 μοναδικές οδικές αρτηρίες οι οποίες θα σηκώσουν το βάρος χιλιάδων οχημάτων για αρκετούς μήνες και για άγνωστο χρονικό διάστημα στη περίπτωση που ανακύψουν διάφορα ζητήματα με την Αρχαιολογία.

Όπως υποστηρίζει ο Καλλέργος Βουλγαράκης, πέρα από την Παραλιακή οδό, τα οχήματα θα κινούνται στις οδούς Γιαμαλάκη, Αγίου Μηνά, Πλατεία Κορνάρου και Μεγάλη Έβανς. Οι δρόμοι μετατρέπονται σε διπλής κατεύθυνσης, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής κατεύθυνσης των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ.

Για τη δρομολόγηση μίνι μπας, οι συζητήσεις μεταξύ δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ φαίνεται ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία, με το κόστος να είναι «φωτιά».

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ το μήνα, με τη δρομολόγηση 4 μίνι μπας από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με τα συνολικά δρομολόγια να ανέρχονται σε 112 κάθε μέρα, από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο απόγευμα.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News