Κρήτη

Στην Περιφέρεια Κρήτης η Βρετανίδα πρέσβειρα

Ιστορία, πολιτισμός, παράδοση, φιλοξενία, περιβάλλον, τουρισμός, προϊόντα. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας του νησιού συζητήθηκαν στη συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη με την πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις παραδοσιακά άριστες σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και με το νησί, ενώ το brand name Κρήτη πρωταγωνίστησε στη συζήτηση.

Η Κρήτη προσφέρεται για επενδύσεις

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα τα Κρητικά προϊόντα που παράγονται με ποιοτικές προδιαγραφές και ταυτότητα προέλευσης (brand name «ΚΡΗΤΗ») επισημαίνοντας ότι η Κρήτη προσφέρεται για επενδύσεις, είναι ασφαλής προορισμός ενώ επιχειρείται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί, που θα συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη.

Ενθουσιασμένη με την κρητική κουζίνα

Η Βρετανίδα πρέσβης από την πλευρά της ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για την υποδοχή-φιλοξενία αναφέρθηκε στις παραδοσιακά άριστες σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και τη μεγάλη προτίμηση που δείχνουν οι συμπατριώτες της για τουρισμό στο νησί μας.

Παράλληλα ανέφερε ότι μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω η οικονομική συνεργασία και με την Κρήτη ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις προσφερόμενες ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες, την Κρητική κουζίνα, το περιβάλλον, και την σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά του νησιού.

Σχόλια