Κρήτη

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου από 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι τη δύση της 28ης:

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου από 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι τη δύση της 28ης:

1. Γενικός σημαιοστολισμός.

2. Γενικός σημαιοστολισμός των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

3. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2017.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017

Ομιλίες στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ, Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Τεχνικές  Σχολές, Ορφανοτροφεία, Οργανισμούς, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου κ.λ.π.

ΩΡΑ 12:00

Προσκύνημα και κατάθεση Στεφάνων:

Στο άγαλμα Δασκαλογιάννη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  Ηρακλείου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, τους Διευθυντές της Α/θμιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τους σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης, τους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης,  τους Προσκόπους και τους Οδηγούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής  του  26ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου,  κύριος Λέριος Νικόλαος .

ΩΡΑ 11:30

Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

1) Επιμνημόσυνη δέηση.

2) Κατάθεση Στεφάνων από τους:

- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,

- Βουλευτές, Ευρωβουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου,

- Περιφερειάρχη Κρήτης,

- Δήμαρχο Ηρακλείου,

- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου,

- Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου,

- Διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης,

- Διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,

- Πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό

 Κοινοβούλιο,

- Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης,

- Πρύτανη ΤΕΙ Κρήτης,

- Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου,

- Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου,

- Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας Ν. Ηρακλείου-

Ν. Λασιθίου

- Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών,

- Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσων,

- Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,

-Αναπηρικές Οργανώσεις,

-Εφεδροπολεμικές Οργανώσεις,

-Αντιστασιακές Οργανώσεις που εδρεύουν στο Νομό.

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ  12:00

Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης θα συνεχίσει προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, πλατεία Κορνάρου,  Κυρίλλου Λουκάρεως,  Αγίου Μηνά και θα τελειώσει στο ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, των ακόλουθων τμημάτων:

Της Φιλαρμονικής του Δήμου, Των Αναπήρων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών, της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων ''Εύξεινος Λέσχη'' Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «Αγ. Πολύκαρπος», του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου «Η Σμύρνη», του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης «Ορφέας», του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού «Ο Αετογιάννης», του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Άγιος Σπυρίδωνας», των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

ΩΡΑ 17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.   

Σχόλια