default-image

Χανιά: Πρεμιέρα για «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Βούλγαρη vid

Κρήτη
Χανιά: Πρεμιέρα για «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Βούλγαρη vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» την Τετάρτη στις οκτώ το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο, ανοίγει η αυλαία του 5ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χανίων. Η ταινία θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη, της σεναριογράφου Ιωάννας Καρυστιάνη, του συνόλου των ηθοποιών και συντελεστών και της ομάδας παραγωγής της ταινίας.

Περισσότερες από εκατό πενήντα επιλεγμένες ταινίες πρόκειται να προβληθούν στη διάρκεια του φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 4 Νοεμβρίου. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, εργαστήρια και πλήθος δραστηριοτήτων που αφορούν τα σχολεία και τους μαθητές στο πλαίσιο της δράσης Cine - Μαθήματα.

Στο επίκεντρο η νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη

Η πρώτη προβολή της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα» βρίσκεται αναμφίβολα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το απόγευμα της Τετάρτης, δύο ώρες πριν από την επίσημη προβολή, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα υπάρξει ειδική προβολή αποκλειστικά για τους τριακόσιους κομπάρσους που συμμετείχαν στα γυρίσματα, μεγάλο μέρος των οποίων έγινε στο Φρούριο Ιτζεδίν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ - VIDEO

Παρόντες θα είναι όλοι οι πρωταγωνιστές, οι συντελεστές και φυσικά ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και η σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη.

Την ίδια ώρα, στο Φιλολογικό Σύλλογο Χανίων «Χρυσόστομος» συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας του Μανόλη Μαυράκη που παρουσιάζει μια φωτογραφική περιπλάνηση στα γυρίσματα της  ταινίας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΟΥ ΤΑΙΝΙΑ - VIDEO

Δείτε το τρέιλερ:

Θεσμός για τα Χανιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Η είσοδος του κοινού στην αίθουσα προβολών θα είναι δωρεάν, με τους διοργανωτές να καλούν τον κόσμο να συνεισφέρει στο έργο των κοινωνικών παντοπωλείων και του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου Χανίων, προσφέροντας αντί εισόδου, τρόφιμα και φάρμακα.

«Σε ένα κοινωνικό τοπίο που κατά γενική ομολογία θεωρείται γκρίζο, το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων , αποτελεί ένα φωτεινό γεγονός , μια ανάσα προσφοράς πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων σε γιορτινό κλίμα , με πολλές ταινίες, εργαστήρια, ειδικά αφιερώματα και σπουδαίες συνεργασίες απαραίτητες για το ευ ζην κάθε ανθρώπινης κοινότητας» υπογράμμισε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης.

Ο κ. Φραντζεσκάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δράση cine μαθήματα που συμπληρώνει φέτος δεκαέξι χρόνια. «Με προβολές αποκλειστικά για τη σχολική κοινότητα, παρουσιάσεις, πολλές ώρες εκπαίδευσης και φυσικά ταινίες που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές, τα cine μαθήματα είναι το επόμενο σκαλί μιας σκάλας με δημιουργικές δυσκολίες» σημείωσε.

Στο μήνυμα του για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος θα δώσει το παρόν στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ , επισημαίνει ότι με την 5η  διοργάνωση, ανοίγονται νέοι ορίζοντες, νέες προοπτικές για την έβδομη τέχνη. Εκφράζει δε τη βεβαιότητα του ότι «με την προβολή των αξιόλογων ταινιών, με το παράλληλο πρόγραμμα και τις προωθημένες δράσεις , το ενδιαφέρον του κοινού θα παραμείνει αμείωτο σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ».

Στην παρουσίαση του Φεστιβάλ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι το φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη και τα Χανιά. «Είναι ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Κρήτης και ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να καταφέρουμε να το κάνουμε ένα κορυφαίο γεγονός για όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε.

Για εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν τις προσπάθειες που γίνονται ώστε τα Χανιά να αναδειχθούν σε κέντρο πολιτισμού και τεχνών, έκανε λόγο ο δήμαρχος Χανίων κ.Τάσος Βάμβουκας. Ως μια σπουδαία πρωτοβουλία που δίνει την ευκαιρία σε πάρα πολλά νέα παιδιά να μυηθούν στην 7η τέχνη, χαρακτήρισε το Φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News