Κρήτη

Τα νήπια θα «παίξουν & θα κινηθούν» για δύο Σαββατοκύριακα

Τα νήπια με τους γονείς τους μπορούν πλέον να «παίξουν, να κινηθούν… να κινηθούν και να παίξουν» στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής απασχόλησης που θα χαρίσει στα μικρά και την οικογένειά τους μοναδικές στιγμές.

Με καθοδηγητή τη χορογράφο - δασκάλα δημιουργικής κίνησης και Σύμβουλο Κινητικής Ανάπτυξης βρεφών και νηπίων, γονείς και παιδιά ηλικίας 2 έως 3,5 ετών, έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να γνωρίσουν, να αγγίξουν, να παρατηρήσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον μέσα από τη χαρά της κίνησης.

Τα δύο Σαββατοκύριακα ( 4-5/11, 11-12/11) θα πραγματοποιηθεί θεατρικό παιχνίδι, θα χρησιμοποιηθούν καθημερινά αντικείμενα, θα ακουστούν μικρές ιστορίες και θα υπάρξουν αυτοσχεδιασμός κινητικού και συμβολικού χαρακτήρα. Όλα αυτά βάζουν το νήπιο στη διαδικασία να σκέφτεται, να συνεργάζεται, να εκφράζει τον ψυχισμό του, να ακολουθεί κανόνες ή να παίζει ελεύθερα, να εξασκεί τις δεξιότητές του και να ενδυναμώνει την ψυχοκινητική του ανάπτυξη.

Πρόκειται για έναν ασφαλή πειραματισμό που μετατρέπεται σε εμπειρία μάθησης για το νήπιο και μία ευκαιρία για τους γονείς να δοκιμάσουν διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης των παιδιών τους, συμμετέχοντας οι ίδιοι στη δράση, δουλεύοντας τα εκφραστικά τους μέσα, κάνοντας μία σύντομη μύηση στην τέχνη του παιχνιδιού και απολαμβάνοντας το κοινό πλαίσιο αλληλεπίδρασης με τους άλλους.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως:

«Στο παραπάνω εργαστήρι το νήπιο είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από έναν μόνο ενήλικα.

Διάρκεια εργαστηρίου: 4 ώρες

Πραγματοποιείται στον παιδικό σταθμό play n learn preschool, λευκωσίας 27, πίσω από το JUMBO.

Πότε; Σάββατο 4, Κυριακή 5 Νοεμβρίου &

Σάββατο 11, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ώρα 17:30- 18:30 μ.μ.

Κόστος: 90€ / για 2 μέρες, 45€

Εγγραφές / Πληροφορίες: email: feldenkrais.heraklion@gmail.com

Τηλ 6972205776/ 6931180813»

Σχόλια