default-image

Αγνοούσε ότι είχε καρκίνο 7 χρόνια και τελικά τον έβαλε «ΣΤΟΧΟ» /video

Κρήτη
Αγνοούσε ότι είχε καρκίνο 7 χρόνια και τελικά τον έβαλε «ΣΤΟΧΟ» /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λίτσα Ζαχαράκη διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Για 7 ολόκληρα χρόνια νοσούσε και ενώ έκανε συνεχείς εξετάσεις, δεν είχε τύχει σωστής διάγνωσης.

Ακόμα όμως και όταν διαγνώστηκε με καρκίνο δεν το έβαλε κάτω, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον εαυτό της να λυγίσει.

Το πείσμα της, η αγάπη της οικογένειας της και οι σωστοί γιατροί την βοήθησαν να καταπολεμήσει την ασθένεια και σήμερα να είναι γερή και υγιής.

Η ίδια καλεσμένη στην εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV περιγράφει την περιπέτεια που έζησε, το «Γολγοθά» που ανέβαινε για τόσα χρόνια, τη δύναμη από το περιβάλλον της για να συνεχίσει να αγωνίζεται και το παράρτημα Κρήτης της Πανελλήνιας Εταιρείας Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού ''Ο Στόχος- Πρόληψη", με έδρα το Ηράκλειο που τελικά κατάφερε να δημιουργήσει.

«Είχα 7 χρόνια καρκίνο αλλά μου έλεγαν ότι έχω κυστούλες κλπ.  Ήμουν πολύ τακτική στις εξετάσεις μου πάντα, απλά δεν πήγα σε σωστούς ανθρώπους. Εγώ πονούσα υπερβολικά και πάλι δεν μπορούσα να βρω κάτι ,πήγαινα σε καρδιολόγο, σε πνευμονολόγο, δεν ήτανε από εκεί...

Όταν άρχισε η θηλή να αλλάζει μορφή μου είπαν ότι μπορεί να έχω χτυπήσει σε ένα ράφι.

Το ένστικτο μου, μου έλεγε ότι κάτι δεν πήγαινε σωστά. Ήταν εμφανής ο καρκίνος μου, πονούσα, τον.. έπιανα. Η τελική διάγνωση έγινε εντελώς τυχαία όταν πήγα για χειρουργείο θυρεοειδούς και προέκυψε κατά τύχη μαστογραφία. Έτυχα σε εξειδικευμένο γιατρό που ήξερε να… διαβάζει.

Αφήνεις το θυρεοειδή γιατί έχεις καρκίνο στο στήθος, μου είπε. Ένιωσα να χάνω τη γη κάτω από τα ποδιά μου. Δεν ξέρεις τι να κάνεις, να αφήσεις τα παιδιά σου. Αλλά έπρεπε να σταθώ στα πόδια μου. Έκανα εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μου.. Υπήρξαν άτομα που δεν με πλησίαζαν για να μην κολλήσω, όπως μου έλεγαν. Αυτό που με κράτησε όμως όρθια ήταν η οικογένεια μου, τα παιδιά μου και η πολύ αγάπη για να ζήσει η μαμά τους τους έδινε τη δύναμη και μου έδιναν δύναμη.»

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ακόμη και η σωστή διάγνωση δεν την καθήλωσε, της έδωσε φόρα, να διώξει τον καρκίνο από το σώμα της και να δημιουργήσει τον πυρήνα του Σωματείου Στόχος-πρόληψη στην Κρήτη.

Τονίζει σε κάθε της κουβέντα τη σημασία της πρόληψης αλλά και της επιλογής γιατρού της σωστής ειδικότητας.

«Όλο αυτό με ανάγκασε να ψάξω κάτι πιο εξειδικευμένο και εν συνεχεία με ανάγκασε να ξεκινήσω το Στόχο. Με τους γιατρούς με τις συγκεκριμένες ειδικότητες που μπορούν να εξηγήσουν στις γυναίκες να αντεξετάζονται και να κάνουν σωστά την πρόληψη τους.»

Μαζί με τους γιατρούς του σωματείου ταξιδεύουν σε όλο το νησί, ενημερώνουν εξετάζουν και βοηθούν γυναίκες να αντιμετωπίσουν όλα τα στάδια της ασθένειας.

Παρακολουθήστε την συνέντευξη της κ. Ζαχαράκη στην Ανδριανή Αγγελιδάκη. Στο πλευρό της κ. Ζαχαράκη , ο γιατρός ακτινολόγος Στράτος Καραγιαννακίδης.

Επιμ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News