Κρήτη

Σχεδιάστε τις δαπάνες για να έχετε αξιοπρεπή διαβίωση

Στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, ξεκίνησε τις ημερίδες από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, και θα ακολουθήσουν σε όλη τη Κρήτη.

Στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης, ξεκίνησε τις ημερίδες από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, και θα ακολουθήσουν σε όλη τη Κρήτη.

Οι ημερίδες θα εστιάσουν στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, με γνώμονα την κατάρτιση των ωφελουμένων, στοχεύοντας στην επίλυση ειδικών νομικών θεμάτων, (οφειλές στις τράπεζες και στο δημόσιο, ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, φορολογικές διαδικασίες κ.α.) καθώς και εκπαίδευση για την κατάρτιση και ορθολογική διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού με περισσότερη σύνεση.

Σχεδιασμός και έλεγχος των οικογενειακών δαπανών με στόχο την οικονομική αναδιοργάνωση για την επίτευξη αξιοπρεπούς διαβίωσης σε περίοδο κοινωνικοοικονομικής αστάθειας.

Η Περιφέρεια Κρήτης, με τη δυναμική που την διακρίνει, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Δήμων και φορέων υλοποιεί με ιδιαίτερη ευαισθησία, τις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).

Οι συγκεκριμένες δράσεις συνεισφέρουν στο στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συμβάλουν στη δίκαιη ανάπτυξη και προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής, καθώς μειώνονται οι ανισότητες και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες να βγουν από τη φτώχεια εκατοντάδες άνθρωποι που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ, έχουν ενταχθεί ως ωφελούμενοι των χρηματοδοτούμενων δράσεων, άτομα και οικογένειες που δεν έχουν το απαραίτητο εισόδημα, ώστε να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις βιοποριστικές τους ανάγκες, και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Η καθ΄ υλην αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κα Θεανώ Βρέντζου, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς και ενημερώνεται ανελλιπώς για το σύνολο των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, όσον αφορά την ανακούφιση και την παροχή βοήθειας σε άπορα άτομα και οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Καθοριστικός για το πρόγραμμα ο ρόλος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, που έχει αναλάβει την επίβλεψη και τον συντονισμό του προγράμματος, μεριμνώντας για την ορθή υλοποίησή του.

Στην Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΝΚΑ Κρήτης), ως μέλος της Κοινωνικής Σύμπραξης, της ανατέθηκε αρμοδίως από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με υπογραφή σχετικής σύμβασης, η υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων του Ε.Π. του ΤΕΒΑ, που αφορά:

Την παροχή νομικών συμβουλών και διαχείριση οικογενειακού προϋπολογισμού στους ωφελούμενους του Ε.Π. του ΤΕΒΑ, για την επίλυση ειδικών νομικών θεμάτων, καθώς και η διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού για την οργάνωση του νοικοκυριού.

Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί με ημερίδες, που θα λαμβάνουν χώρα ανά Περιφερειακή Ενότητα και ανά Δήμο, που συμμετέχουν ως εταίροι φορείς στην Κοινωνική Σύμπραξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια