Κρήτη

Το Ηράκλειο συμπαραστέκεται στην Ηριάννα & τον Περικλή

Με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή που τόσο έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη τους τελευταίους μήνες, το Ηράκλειο συμπαραστέκεται με τη σειρά του στους δύο νέους ανθρώπους που τελικά παραμένουν στη φυλακή.

Η ανακοίνωση για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα:

«Τη Δευτέρα 16/10 πραγματοποιήθηκε εκ νέου η εκδίκαση του αιτήματος αναστολής για την ποινή της Ηριάννας και του Περικλή, η οποία τους στέλνει πάλι πίσω στην φυλακή. Οι δύο αυτοί νέοι άνθρωποι καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή με μοναδικό στοιχείο την ανεπαρκή ταυτοποίηση τους μέσω της μεθόδου κατασκευής ενόχων με τη χρήση DNA από την αντιτρομοκρατική.

Μιλάμε για μια ακόμα δίωξη κατά την οποία το τεκμήριο της αθωότητας έχει αντικατασταθεί από το τεκμήριο ενοχής, όπου ποινικοποιούνται οι κοινωνικές σχέσεις και όπου στόχος είναι η πλήρης απομόνωση αγωνιστών αλλά και η συλλογική τρομοκράτηση και ποινικοποίηση της αγωνιστικής δράσης. Είναι προφανές ότι δεν ευσταθούν δήθεν παιχνίδια περί «καλής αριστερής κυβέρνησης» και «κακών δικαστών».

Ας μην κρύβεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία της αστικής δικαιοσύνης.

Η κεντρική πολιτική της ευθύνη εδράζεται στο ότι άφησε απείραχτο όλο το κεκτημένο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», αποδεικνύοντας ότι στα πλαίσια της «συνέχειας του κράτους», των μνημονίων και αυτής της πολιτικής, ο αυταρχισμός και η καταπάτηση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών γίνεται όρος υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών.

-Άμεση απελευθέρωση και αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή.

-Κατάργηση τώρα όλων των τρομονόμων.

-Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας! Κάτω τα χέρια από τις ζωές μας!

Όλοι και όλες στα Λιοντάρια στις 19:00».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια