Κρήτη

«Γέφυρα» για τις σχέσεις της Κρήτης με την Ολλανδία

Μία «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία επιχειρείται να «χτιστεί», ιδιαιτέρως σε ό,τι έχει να κάνει με το νησί της Κρήτης.

Γι' αυτό λοιπόν το λόγο, βρέθηκε στο Ηράκλειο ο Πρέσβης της Ολλανδίας, Caspar Veldkamp, τον οποίο υποδέχτηκε στην Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της τουριστικής, οικονομικής, αναπτυξιακής συνεργασίας ανάμεσα στην Κρήτη και την Ολλανδία.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Κρήτης:

«Τον Πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Caspar Veldkamp, υποδέχτηκε σήμερα στη Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται της τουριστικής, οικονομικής, αναπτυξιακής συνεργασίας ανάμεσα στο νησί μας και την Ολλανδία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ενημέρωσε τον Ολλανδό Πρέσβη για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης που θα βοηθήσουν την συνεργασία-ανταλλαγές, για τις δράσεις-καλές πρακτικές της Περιφέρειας Κρήτης στις υπηρεσίες της με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών και συγκεκριμένα για τη νέα δομή λειτουργίας της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Η υπηρεσία μάλιστα όπως αναφέρθηκε, είναι υποψήφια προς βράβευση στο Μάαστριχτ ανάμεσα σε τέσσερις υπηρεσίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Περιφερειών.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ενημερώνοντας τον Πρέσβη για την ανάπτυξη του τουρισμού αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, και το ότι είναι ένας ασφαλής και ποιοτικός τουριστικός προορισμός. Επίσης ο κ. Κουκιαδάκης ζήτησε την αύξηση των εξαγωγών των Κρητικών προϊόντων στην Ολλανδική αγορά και περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος των Ολλανδών τουριστών στο νησί μας.

Από την πλευρά του ο κ. Caspar Veldkamp ευχαριστώντας τον κ. Κουκιαδάκη για την υποδοχή και την φιλοξενία επεσήμανε ότι η χώρα του στηρίζει το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ χιλιάδες συμπατριώτες του επιβραβεύουν σε ετήσια βάση την Ελλάδα και την Κρήτη που την προτιμούν για τις διακοπές τους.

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και Ολλανδός Πρέσβης συζήτησαν επίσης το πρόβλημα της υποχώρησης της κοινωνικής Ευρώπης τα τελευταία χρόνια που βάζει σε κίνδυνο, όπως αναφέρθηκε, την συνοχή και την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η οικονομική ακόλουθος της Πρεσβείας Σιβάρντε Σαπ και ο επίτιμος Πρόξενος της Ολλανδίας στη Κρήτη Ιωάννης Βαρδινογιάννης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια