default-image

Διεθνές συνέδριο για τον Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση

Κρήτη
Διεθνές συνέδριο για τον Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», το θέμα διεθνούς συνεδρίου που θα διεξαχθεί στις 19, 20, 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο.

Αφορμή υπήρξε η συμπλήρωση των 60 χρόνων από το θάνατο του Κρητικού στοχαστή, με τις εργασίες του συνεδρίου να πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο ενώ η εναρκτήρια τελετή θα γίνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

Ενώ ξεχωριστό χρώμα και ύφος στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ντοκιμαντέρ, μουσικές εκδηλώσεις, ξενάγηση στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη», στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Το διεθνές συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη σε συνεργασία με το Μουσείο, τις Εκδόσεις, το Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News