default-image

Εργαζόμενος τρυπήθηκε από βελόνα σύριγγας σε μπλε κάδο

Κρήτη
Εργαζόμενος τρυπήθηκε από βελόνα σύριγγας σε μπλε κάδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόλυτη ασυνειδησία πολιτών που αδιαφορούν για την υγεία των εργαζομένων καθώς πετούν ακόμη και ιατρικά απόβλητα στους κάδους ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών τρυπήθηκε από βελόνα σύριγγας που είχε πεταχτεί σε μπλε κάδο.

Κι αυτό ενώ στους κάδους της ανακύκλωσης δεν πρέπει να βρίσκονται σε καμία περίπτωση ενέσεις και ιατρικά απόβλητα.

"Οι πολίτες να πετάνε στους μπλε κάδους μόνο χαρτιά, αλουμίνια, πλαστικές και χάρτινες σακούλες, κουτιά κονσέρβας και γυαλιά". Αυτή είναι η παραίνεση του Κώστα Τζεδάκη, Διευθυντή Καθαριότητας - Ανακύκλωσης στο δήμο Μαλεβιζίου προς τους δημότες.

Η σημαντικότερη όμως έκκληση που απευθύνει σχετίζεται με τα ιατρικά απόβλητα που βρίσκονται σε μπλε κάδους και είναι ακατάλληλα για ανακύκλωση αλλά και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. "Επειδή έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπαίνουν στην ανακύκλωση ιατρικά απόβλητα, τα οποία απαγορεύεται ρητώς να μπαίνουν, θα ήθελα οι φορείς, οι υπηρεσίες όπως π.χ. ιατρεία ή φαρμακεία να είναι λίγο πιο προσεκτικοί", καταλήγει ο κ. Τζεδάκης εφιστώντας με αυτό τον τρόπο την προσοχή σε όλους.   

Δείτε το βίντεο:

Την προσοχή των δημοτών εφιστά και ο Δήμος Μαλεβιζίου όσον αφορά τα ανακυκλώσιμα υλικά που απορρίπτονται στους εδικούς μπλε κάδους καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε σε ορισμένες περιοχές το φαινόμενο να υπάρχουν πολλά οργανικά απορρίμματα.

Το σύμμεικτο φορτίο που διαμορφώνεται είναι πολύ δύσκολο ή και αδύνατο να ανακυκλωθεί ενώ τα ακατάλληλα υλικά λερώνουν και καταστρέφουν τα ανακυκλώσιμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News