default-image

«Direct»: Πως «πληρώνουν» την κρίση ΤΕΙ και Πανεπιστήμια

Κρήτη
«Direct»: Πως «πληρώνουν» την κρίση ΤΕΙ και Πανεπιστήμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιπτώσεις της κρίσης στα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελεί πεδίο συζήτησης και προβληματισμού στις τάξεις της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η διαρκής μείωση της χρηματοδότησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο βαρίδι στις προσπάθειες πρυτάνεων, καθηγητών και φοιτητών να διασφαλίσουν την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων.

Τα προβλήματα πολλά και καθημερινά. Σε μία χώρα που η έρευνα παραμένει σε υψηλό επίπεδο παρά τα εμπόδια που συνεχώς αναγκάζονται να προσπερνούν Έλληνες ερευνητές το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο και τα ερωτήματα που προκύπτουν για το σκηνικό που θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια δεκάδες.

Η ανώτατη εκπαίδευση αιμορραγεί. Επιστημονικό προσωπικό αποφασίζει και δοκιμάζει την τύχη του για ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό. Η μετανάστευση πτυχιούχων και ερευνητών που θα μπορούσαν να εξελιχθούν στη χώρα και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποτελεί πλέον μία πραγματικότητα.

Μπορεί ο αριθμός των νεοεισερχόμενων φοιτητών να έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο πόσοι από αυτούς είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα και το προφίλ των ελληνικών πανεπιστημίων η φυσιογνωμία των οποίων φαίνεται παρά τις προσπάθειες της κοινότητας να έχει αλλοιωθεί;

Οι πρυτανείες έχουν επιδοθεί σ' έναν αγώνα δρόμου για να διαχειριστούν μία δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να διανύσουν έναν δύσκολο δρόμο και να προσπεράσουν καθημερινά εμπόδια. Με σύμμαχο τον φοιτητή.

Την Τετάρτη στις 23:00 στην εκπομπή Direct της ΚΡΗΤΗ TV, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κρήτης Γιώργος Παπαδουράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News