default-image

Κινέζικα καταστήματα: Η μάστιγα για την αγορά της Κρήτης

Κρήτη
Κινέζικα καταστήματα: Η μάστιγα για την αγορά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από τη στιγμή που μέλη του Εμπορικού Συλλόγου πέρασαν το κατώφλι της Εισαγγελίας Ηρακλείου, ζητώντας από τον αρμόδιο εισαγγελέα να δοθεί ένα τέλος στην ασυδοσία της παραοικονομίας που παράγεται από τη δράση των κινεζικών καταστημάτων στην αγορά της Κρήτης.

Πλέον το θέμα παίρνει πολιτικές διαστάσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλη Κουμαντάκη, αφού, όπως υπογραμμίζει, τα κινεζικά καταστήματα αντιμετωπίζονται ως η «Ιερή Αγελάδα» της αγοράς.

Υπάρχουν σκοπιμότητες λένε οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων του νησιού, που μέχρι σήμερα δεν έχει παγιωθεί ένα διαφορετικό αυστηρότερο μοντέλο ελέγχου στα κινεζικά καταστήματα, είτε στο θέμα της ποιότητας των προϊόντων είτε σε αυτό των αποδείξεων και των αμφισβητούμενων παραστατικών αυτών των καταστημάτων.

Για «αόρατο χέρι» κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι της αγοράς, εννοώντας πως υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που εμποδίζουν την αυστηροποίηση των ελέγχων προς όφελος πάντα, όχι των καταναλωτών, αλλά συμφερόντων.

Η παρέμβαση του κράτους, που έως σήμερα απέχει,  θα είναι σωτήρια, υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι ευελπιστούν πως θα δοθεί ένα τέλος και στο τέλμα που έχει βρεθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά και στα εκατομμύρια ευρώ που παράγει αυτού του είδους η οικονομία στην Κρήτη.   

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News