default-image

Οι υποσχέσεις Σταθάκη στη Γαύδο, την εσχατιά της Ευρώπης

Κρήτη
Οι υποσχέσεις Σταθάκη στη Γαύδο, την εσχατιά της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει την ακριτική Γαύδο μετέφερε στους ακρίτες ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος χτες, Σάββατο, βρέθηκε στην εσχατιά της Ευρώπης στο πλαίσιο ημερίδας για τη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού.

Από το δημοτικό σχολείο Γαύδου, με τους μόλις τρεις μαθητές, παρουσία κατοίκων, τόνισε ότι η παρουσία του ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας.

Σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, ο Υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι ο δήμος Γαύδου θα είναι ο πρώτος Δήμος πανελλαδικά, στον οποίο θα εφαρμοστεί τοπικό χωρικό σχέδιο το οποίο θα λύσει σοβαρά προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του ακριτικού νησιού.

Την υποστήριξη της Περιφερειακής Αρχής στις προσπάθειες του δήμου Γαύδου για μια ήπια ανάπτυξη με το βλέμμα στο μέλλον, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η Γαύδος θα είναι τα επόμενα χρόνια ένα από έξι ελληνικά νησιά με ενεργειακή αυτονομία.

Στην ημερίδα που οργάνωσε η δημοτική Γαύδου, παρουσιάστηκαν προτάσεις για ένα μοντέλο ήπιας ανάπτυξης με γνώμονα την προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου του νησιού.

Από το πλοίο Δασκαλογιάννης της ΑΝΕΝΔΥΚ που εκτελεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής από τα Σφακιά για τη Γαύδο ο Υπουργός Περιβάλλοντος, ο Περιφερειάρχης.

Κρήτης και η βουλευτής Βάλια Βαγιωνάκη, τόνισαν την ανάγκη η Γαύδος να πορευτεί ενωμένη τα επόμενα χρόνια.

Η Γαύδος, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, με τους λιγοστούς ακρίτες, βροντοφωνάζει πως υπάρχει και περιμένει με τη στήριξη της πολιτείας. Για να παραμείνει φωτεινός φάρος και σύμβολο της ελπίδας μιας καλύτερης προοπτικής.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News