default-image

Η ανάπτυξη της ακριτικής Γαύδου στο μικροσκόπιο ημερίδας

Κρήτη
Η ανάπτυξη της ακριτικής Γαύδου στο μικροσκόπιο ημερίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάπτυξη της ακριτικής Γαύδου στο μικροσκόπιο ημερίδας, που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο. Στόχος της η διαβούλευση φορέων και πολιτών για την εξεύρεση λύσεων που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του νησιού, με την παράλληλη διατήρηση του ιδιαίτερου φυσικού και πολιτισμικού του χαρακτήρα.

Στη Γαύδο βρίσκεται ο υπουργός Ενέργειας Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος συμμετέχει στην ημερίδα με τίτλο «Σχεδιάζουμε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για τη Γαύδο».

Το συνέδριο, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, διοργανώνει η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ημερίδα παραβρίσκονται εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, της ΜΟΔ Α.Ε, καθώς και κάτοικοι της Γαύδου.

Μήνυμα Σταθάκη

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Γαύδου, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης, όπου μετέφερε το μήνυμα η Πολιτεία να στηρίξει το νησί και θα σκύψει στα προβλήματα που παραμένουν άλυτα.

Δήμαρχος Γαύδου

Η κ. Ευαγγελία καλλίνικου δήμαρχος της Γαύδου μίλησε στο κεντρικό δελτίο της ΚΡΗΤΗ TV και τόνισε μεταξύ άλλων πως «η σημερινή ημερίδα είναι μία προσπάθεια για να καταφέρουμε και να δούμε αν μπορούμε να έχουμε ένα βιώσιμο νησί που θα αποτελέσει ένα μοντέλο για τα μικρά νησιά της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα αν θα καταφέρουμε να έχουμε κοντά μας και την Πολιτεία. Το αποτέλεσμα», είπε, «μας ικανοποιεί. Ξεκίνησε μία άλλη μέρα για τη Γαύδο, θα βάλει τέλος στην αυθαιρεσία. Έχουμε αρχίσει να αποκτάμε ένα όραμα, το οποίο αρχίζει και υλοποιείται».

Σε ότι έχει να κάνει με το θαλάσσιο περιβάλλον, όπως είπε η δήμαρχος, «ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουμε σε ένα χωροταξικό σχεδιασμό και στη θάλασσα, είναι κάτι που είναι απαραίτητο για να μπορούν να ζουν και οι ψαράδες μας αλλά και να υπάρξει ανάπτυξη στον τομέα αυτό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News