default-image

Θησέας και Ψαροτρομάρας έρχονται από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

Κρήτη
Θησέας και Ψαροτρομάρας έρχονται από το Κουκλοθέατρο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ακόμη παραγωγή του "Κου-Κλο Θεάτρου" Κρήτης είναι γεγονός!

Μετά από τον "Ψαροτρομάρα", τους "Δροσουλίτες", την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη και τον "Πινόκιο", έρχεται ο "Θησέας"! Η παράσταση θα ανέβει αύριο Κυριακή, στις 11:30 το πρωί και στις 5:30 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Η πασίγνωστη ιστορία του Θησέα έρχεται στη σκηνή του "Κου-Κλο Θεάτρου" Κρήτης. Ο μυθικός ήρωας θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Τροιζήνα. Στο δρόμο του θα αντιμετωπίσει τους ληστές και φτάνοντας στην Αθήνα θα πάρει το καράβι να φτάσει έως την Κρήτη! Εκεί θα συναντήσει την Αριάδνη με το μίτο και στο λαβύρινθο θα αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο! Για τον Θησέα αυτό θα είναι ένα οδοιπορικό γεμάτο δράση και περιπέτεια. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα στεφθεί τελικά βασιλιάς...

Πρόκειται για μια ανατρεπτική εικονογράφηση του μύθου, "παντρεμένη" με στοιχεία της λαϊκής παράδοσης και ζωντανές εικόνες από την αρχαία Αθήνα και την Κνωσό... Ένα ταξίδι που συνδέει το χθες με το σήμερα!

Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου και εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, η καινούργια παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών και θα εξιτάρει τη φαντασία τους.

Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η "ΚΡΗΤΗ TV", το Ράδιο 98,4, η "Νέα Κρήτη" και το neakriti.gr.

Ο "Ψαροτρομάρας"

Για όσους το επιθυμούν, θα ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα ο "Ψαροτρομάρας"...

Λίγα λόγια για το έργο: «Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας να ταράξει τα νερά της ήσυχης ζωής του βυθού! Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Ένα τεράστιο παλάτι θα χτιστεί στα συντρίμμια των σπιτιών των ψαριών! Η γόπα, το λυθρίνι, το μπαρμπούνι και όλοι οι κάτοικοι του βυθού κάτι πρέπει να κάνουν! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με τη φίλη τους τη Γοργόνα να τον... ψαρέψουν; Προσοχή όμως, γιατί και τα... κοράλλια έχουν αφτιά!».

Πρόκειται για ένα έργο που μιλάει για τη δημοκρατία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News