Κρήτη

Αυγενάκης: «Σημαντικές ελλείψεις και κενά στο Γυμνάσιο Τυμπακίου»

Στις σημαντικές ελλείψεις εκπαιδευτικών και στα προβλήματα σε κτιριακές υποδομές στο Γυμνάσιο Τυμπακίου αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κων/νο Γαβρόγλου.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Τραγικές ελλείψεις, σημαντικά κενά και απόλυτη αδιαφορία για τα σχολεία της περιφέρειας, η  πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Πριν δύο μήνες ο κ. Γαβρόγλου εξέφραζε την ικανοποίησή του πως για  πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η σχολική χρονιά αρχίζει «χωρίς παραλυτικά προβλήματα».

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά η πραγματικότητα τον διαψεύδει πανηγυρικά. Τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων και της εκπαίδευσης, αποκαλύπτουν ότι οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας για «… εύρυθμη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς» για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι μια επικοινωνιακή επίφαση, για να καλυφθεί η πολιτική της που οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Γυμνάσιο Τυμπακίου αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις και κενά. Όπως επισημαίνουν, με επιστολή τους, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων, τα προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις, οι ελλείψεις σε αθλητικές κτιριακές υποδομές και τα σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν προβληματική και αναποτελεσματική τη λειτουργία του σχολείου.

Η έλλειψη στεγασμένου χώρου άθλησης και η ανεπάρκεια των υπόστεγων σκίασης κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, αλλά και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων δημιουργούν αρνητικές συνθήκες για τους μαθητές που αναγκάζονται να στέκονται κάτω από τον ήλιο ή τη βροχή, ενώ δημιουργείται θέμα για την υγεία τους και την ασφάλειά τους. Για την κάλυψη των σημαντικών αυτών προβλημάτων, οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων ζητούν την:   

• άμεση παράδοση των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας, καθώς η καθυστέρησή τους ενδεχομένως θα προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης του σχολείου,

• κατασκευή υπόστεγων περιμετρικά της περίφραξης της αυλής, έκτασης 150τ.μ.,

• κατασκευή υπόστεγου πλησίον του γηπέδου μπάσκετ, όπου πραγματοποιείται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής,

• εκπόνηση μελέτης  για τη δημιουργία του κλειστού γυμναστηρίου σε παρακείμενο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Γυμνασίου Τυμπακίου.

Μάλιστα, η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο Τυμπακίου μπορεί να συμβάλλει γενικότερα στην τοπική κοινωνία, αφού μπορεί να καλύψει, πέραν των αναγκών του σχολείου, και τις ανάγκες της περιοχής σε αθλητικές εγκαταστάσεις για την κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Δυστυχώς, το Υπουργείο κρατά «όμηρους» μαθητές, γονείς και καθηγητές σε ένα αναπόδραστο αδιέξοδο. Οι ελλείψεις και τα κενά στο Γυμνάσιο Τυμπακίου δημιουργούν σημαντικά προβλήματα καθιστώντας αυτό αδύνατο να μπορέσει να ανταποκριθεί στο βασικό του στόχο, που είναι η παροχή ποιοτικής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και η παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές.

Έτσι, αντιλαμβάνεται προφανώς ο κ. Υπουργός την αναβάθμιση του απολυτηρίου, με σημαντικές ελλείψεις, κατακρεουργημένο ωράριο και ευκαιρίες σε λίγους και εκλεκτούς. Τα κενά στα σχολεία είναι χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές  και η προβληματική αυτή κατάσταση πρέπει να λυθεί αποτελεσματικά, επαρκώς και αμέσως.  Το πρωτοφανές αυτό αδιέξοδο, είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής αβλεψίας και  ολιγωρίας  να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αποφασιστικότητα, να ενεργήσει τα δέοντα και να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τρόπο αποτελεσματικό».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο Τυμπακίου;

2. Πότε θα παραδοθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας;

3. Ποιος ο προγραμματισμός για την κατασκευή υπόστεγων, καθώς και την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου;».      

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια