default-image

Άναψε "φωτιές" τσουχτερό πρόστιμο 800 ευρώ σε αμαξά

Κρήτη
Άναψε "φωτιές" τσουχτερό πρόστιμο 800 ευρώ σε αμαξά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόστιμο 800 ευρώ επέβαλε το Λιμεναρχείο Χανίων σε ιδιοκτήτη άμαξας στα Χανιά για κυκλοφορία στο Ενετικό Λιμάνι πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, βρισκόταν με την άμαξα του στην Πλατεία Κατεχάκη - χώρο στον οποίο η δημοτική αρχή των Χανίων είχε υποδείξει στους επαγγελματίες του κλάδου ως εναλλακτική λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει το καλοκαίρι μετά την απόφαση για αποχώρηση τους από το λιμάνι στις επτά το απόγευμα.  

Αν και η λύση υποτίθεται ότι δόθηκε μετά από άτυπη συμφωνία μεταξύ δήμου και λιμεναρχείου, τελικά η βεβαίωση της παράβασης αποδεικνύει ότι στο Ενετικό Λιμάνι εφαρμόζεται η νομοθεσία από τους αρμόδιους που είναι οι λιμενικοί υπάλληλοι και οι οποίοι προφανώς καμία οδηγία δεν είχαν λάβει για εξαίρεση των αμαξάδων.

To τσουχτερό πρόστιμο που "εισέπραξε" ο αμαξάς

Μειώθηκε το πρόστιμο

Ωστόσο, όταν ο κ. Δασκαλάκης, ιδιοκτήτης της άμαξας πήγε στο Λιμεναρχείο ζητώντας απαντήσεις για το πρόστιμο των 800 ευρώ και τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή είναι εκείνη που υπέδειξε την Πλατεία Κατεχάκη ως χώρο στάσης των επαγγελματιών με τις άμαξες, κατάφερε να μειώσει το πρόστιμο στα 500 ευρώ…

Η ουσία είναι πως όσο κι αν κάποιες επαγγελματικές τάξεις θίγονται από διατάξεις του νόμου, αρχές μη αρμόδιες - στην προκειμένη περίπτωση ο δήμος - αδυνατούν να παρέμβουν όσες πιέσεις κι αν δέχονται.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News