default-image

Μονάδες πρόνοιας: στέλνουν από νοσοκομεία άτομα χωρίς σπίτι

Κρήτη
Μονάδες πρόνοιας: στέλνουν από νοσοκομεία άτομα χωρίς σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέες τάσεις και οι ανάγκες των προνοιακών δομών της χώρας, βρίσκονται στο επίκεντρο των εργασιών του πανελλήνιου συνεδρίου Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας που πραγματοποιείται από σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά. Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι εκείνες που στρέφονται στα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας τα οποία σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους καλούνται να επιτελέσουν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο.

"Πολλές φορές μας στέλνουν από νοσοκομεία ή με εισαγγελικές εντολές ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν που να πάνε. Αν φύγουν από το νοσοκομείο που τους περιθάλπουν γιατί χτύπησαν ή γιατί έχουν ένα πρόβλημα υγείας δεν υπάρχει κανένας να τους αναλάβει" αναφέρει ο πρόεδρος Δ.Σ. Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Σταύρος Καναβάκης.

Αποδέκτες των κοινωνικών, ψυχολογικών και κινητικών προβλημάτων εκατοντάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας καλούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος.

"Κοινωνική πρόνοια το να προωθηθεί τι σημαίνει .Πρέπει όσο μπορούμε να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους μας. Διότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που ουσιαστικά προσφέρουν την κοινωνική πρόνοια. …Ανάπηροι, ηλικιωμένοι ,παιδιά μόνα που αν δεν ήταν σε μας θα ήταν στο δρόμο" αναφέρει ο κ.Καναβάκης.

Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας Επ ΄αρωγή οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται την Παρασκευή στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, αναλύονται οι σύγχρονες τάσεις στην κοινωνική προστασία. Ο ρόλος των εργαζομένων στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες είναι καθοριστικός.

"Αυτό που βλέπουμε στις μέρες μας είναι ότι υπάρχει η δια βίου μάθηση που είναι μια μεγάλη ανάγκη για το προσωπικό για να ενημερώνεται και να μπορεί να κάνει πράγματα με τις σύγχρονες τάσεις της εποχής πραγματικά", σημειώνει η Γενική Συντονίστρια Συνεδρίου - Δ/ντρια Κέντρου Ευτυχία Σπυριδάκη.

Σκοπός του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επ αρωγή είναι να διαμορφώσει ένα σύγχρονο πλαίσιο αντιμετώπισης των προβλημάτων της κοινωνικής πρόνοιας.  

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News