default-image

Δείτε το νέο "όπλο" της μάχιμης Ομάδας Διάσωσης (vid- pics)

Κρήτη
Δείτε το νέο "όπλο" της μάχιμης Ομάδας Διάσωσης (vid- pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πυξίδα την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που κινδυνεύουν σε θάλασσα, λίμνες, ποτάμια και ορμητικά νερά, η Ελληνική Ομάδα διάσωσης Ηρακλείου δίνει τη δική της μάχη σε κάθε επιχείρηση διάσωσης, προσφέροντας ουσιαστικό έργο…

Πρόσφατα, απέκτησε ένα υπερσύγχρονο σκάφος διάσωσης με την ονομασία « Ευρώπη» το οποίο είναι δωρεά της Νορβηγικής κυβέρνησης και της Νορβηγικής διασωστικής εθελοντικής οργάνωσης.

Ο τηλεοπτικός φακός βρέθηκε στο φουσκωτό σκάφος μήκους 10 μέτρων, το οποίο θεωρείται παντός καιρού.Είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο διασωστικό εξοπλισμό καθώς και με εξοπλισμό πρώτων βοηθειών.

Επανδρώνεται με εθελοντές διασώστες με επαγγελματική συνείδηση και άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση και θα επιχειρεί υπό τον συντονισμό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, διαθέτει 34 παραρτήματα σε όλη τη χώρα, με περισσότερους από 3.000 εθελοντές να είναι πανέτοιμοι να βρεθούν κοντά στον συνάνθρωπο του οποίου η ζωή απειλείται είτε από το νερό είτε σε περιπτώσεις έκτακτων και μαζικών καταστροφών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News