default-image

''Μονόδρομος'' η αλλαγή στάσης έναντι των φυτοφαρμάκων

Κρήτη
''Μονόδρομος'' η αλλαγή στάσης έναντι των φυτοφαρμάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των νηπιαγωγείων στο Τυμπάκι διοργανώνεται η 3η επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων στην αύξηση νοσηρότητας και στο περιβάλλον».

Η εκδήλωση έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επιστήμονες που σχετίζονται με τη χρήση και τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, με τους φορείς, κατοίκους και αγρότες της περιοχής. 

Κοινή επιδίωξη είναι η πρόληψη και ο περιορισμός της έκθεσης από τη μη ορθή χρήση και διαχείριση των φυτοφαρμάκων και η ανάταξη της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Όπως επισημαίνεται τη Μεσαρά παρατηρείται αύξηση της υπογονιμότητας, της καρκινογένεσης, των χρόνιων ασθενειών, των διαταραχών συμπεριφοράς.  Η αύξηση της νοσηρότητας, θνησιμότητας, κόστους υγείας και περιβαλλοντικής ρύπανσης είναι ζητήματα που κυριαρχούν και επηρεάζουν τη ποιότητα ζωής και το παραγωγικό μέλλον της περιοχής.

''Εμφανής ωστόσο φαίνετε να είναι την ίδια ώρα η αλλαγή στάσης  των αγροτών έναντι των φυτοφαρμάκων, που ούτως ή άλλως είναι μονόδρομος'' επισημαίνει ο Πετράκης Δημήτρης, Παιδοχειρουργός, Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και Επίτιμο Μέλος Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News