default-image

Συνελήφθη & η σύζυγος καρδιολόγου, πάει εισαγγελέα με δράστη

Κρήτη
Συνελήφθη & η σύζυγος καρδιολόγου, πάει εισαγγελέα με δράστη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονισμένη παραμένει η Σητεία και όλη η Κρήτη από την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 62χρονου καρδιολόγου  Χριστόδουλου Καλαντζάκη για τον οποίο η αυτοψία από την ιατροδικαστή, κ. Κανάκη, στον τόπο του εγκλήματος έδειξε ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο (συγκεκριμένα στην μύτη) και στην πλάτη.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε άμεσα από την αστυνομία και όπως προέκυψε εκτός από την σύλληψη και ομολογία του 37χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας ότι πυροβόλησε το γιατρό, συνελήφθη και η σύζυγος του, η 38χρονη Βουλγάρα η οποία και κατηγορείται ως άμεση συνεργός  της ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ο 37ΧΡΟΝΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ

Αναφορικά με τον 37χρονο αλλοδαπό,  εντοπίστηκε  το Σάββατο να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας - Ιεράπετρας και φέρεται να είχε συνάψει ερωτική σχέση με τη μικρότερης ηλικίας επίσης βουλγαρικής υπηκοότητας, σύζυγο του δολοφονημένου.

Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας σε  βάρος του σχηματίστηκε  δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και η 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια πάντως  των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα  κυνηγετικό όπλο και  φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Τι είπε στις αρχές η γυναίκα του νεκρού καρδιολόγου

Φέρεται ότι ομολόγησε εμμέσως τη συνενοχή της καθώς γνώριζε για το σχέδιο του «φίλου» της να εκτελέσει τον άνδρα της ενώ για τα κίνητρα της δολοφονικής ενέδρας επικαλούνται και οι δύο καβγάδες και προστριβές που είχε ο 62χρονος καρδιολόγος με τη 38χρονη σύζυγος του, ωστόσο η κοινωνία της Σητείας και του Μακρυ Γυαλού υποστηρίζει ότι τα κίνητρα των φερόμενων δραστών ήταν η μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία του γιατρού.  

Ο 37χρονος αλλοδαπός είναι εν ενεργεία αστυνομικός της Βουλγαρικής αστυνομίας και ο άνθρωπος γνώριζε από όπλα, γεγονός που φάνηκε σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες από τις βολές που έκανε.

Είχε σχεδιάσει με ακρίβεια, σύμφωνα με πληροφορίες τη δολοφονία έτσι ώστε να είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα να σκοτώσει το θύμα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Σητείας .

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση και έπειτα από νεκροψία νεκροτομή στο ΠΑΓΝΗ αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο θάνατος του 62χρονου καρδιολόγου προήλθε από βολές με πυροβόλο όπλο τις οποίες και δέχτηκε στο κεφάλι και το σώμα.

Ενώ στην αυτοψία που έγινε από την ιατροδικαστή, επί τόπου στο σημείο του εγκλήματος είναι ξεκάθαρο ότι ο δράστης είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν ήθελε απλά να τραυματίσει και να τρομάξει, ή να στείλει κάποιο μήνυμα στο θύμα.

Η κηδεία του θα γίνει στο χωριό που γεννήθηκε ,στον Άγιο Στέφανο, δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας στις 5 το απόγευμα.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας και αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας - Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Προηγήθηκε η  προσαγωγή του 37χρονου  νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου και  ανακρινόταν μέχρι αργά το βράδυ για να διαπιστωθεί εάν έχει εμπλοκή στη δολοφονία του καρδιολόγου ή όχι.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία είχε στήσει μπλόκα και με βάση την μαρτυρία κλειδί του κυνηγού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, αναζητούσε, όπως έγραψε το neakriti.gr, ένα λευκό ΙΧ.

Μαρτυρίες υπάρχουν ακόμη από δύο κυνηγούς που βρισκόταν στους γειτονικούς λόφους και είδαν και εκείνοι τη σκηνή της δολοφονίας του γιατρού, μάρτυρες σημαντικοί οι οποίοι έχουν καταθέσει επίσης, στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, κατά τη φάση της προανακριτικής διαδικασίας.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ, ΓΑΖΩΣΑΝΤ Ο ΙΧ ΤΟΥ

Φαίνεται ότι τελικά οι πληροφορίες αξιοποιηθήκαν με τον καλύτερο τρόπο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ: ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News