default-image

Φωνή απόγνωσης από τα περήφανα γηρατειά - photos

Κρήτη
Φωνή απόγνωσης από τα περήφανα γηρατειά - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωνή απόγνωσης για τις χαμηλές συντάξεις και τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη, ύψωσαν σήμερα συνταξιούχοι από όλη την Κρήτη που συμμετείχαν στην παγκρήτια κινητοποίηση των Ενώσεων τους στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Ηλικιωμένοι από το Λασίθι, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο βρέθηκαν στο Δυτικότερο νομό του νησιού για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους και να ζητήσουν να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας.

Έχοντας ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους, με τις συντάξεις τους να μη φτάνουν πιά ούτε για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών τους, συνταξιούχοι από όλη την Κρήτη διαδήλωσαν ενάντια στις πολιτικές που τους έχουν οδηγήσει στα όρια της φτώχιας.

Με πενιχρά εισοδήματα, αγωνιώντας για το μέλλον των παιδιών τους τα οποία αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά, οι συνταξιούχοι ζητούν να μπει τέλος στις πολιτικές της υπερφορολόγησης και της αφαίμαξης των οικονομικά ασθενέστερων.

Στην παγκρήτια κινητοποίηση των συνταξιούχων σήμερα στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, συμμετείχαν συνταξιούχοι από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι με τους διαμαρτυρόμενους να δηλώνουν παρόντες στους αγώνες για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια τους.

Η σημερινή κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγώνα ενάντια σε κάθε νέα περικοπή, που οργανώνεται από τις κατά τόπους ενώσεις των συνταξιούχων.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News