default-image

Ποιο χαρακτηριστικό των δραστών γνωρίζει ο Λεμπιδάκης

Κρήτη
Ποιο χαρακτηριστικό των δραστών γνωρίζει ο Λεμπιδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με συντονισμένο τρόπο έδρασαν τις 186 μέρες της ομηρίας οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όχι όμως και χωρίς λάθη που οδήγησαν τελικά στη σύλληψή τους.  

Ο στενός πυρήνας των απαγωγέων είχε στήσει την επιχείρηση ενώ καθ'όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο κρησφύγετο των κακοποιών, ο επιχειρηματίας άκουγε μόνο φωνές καθώς βρισκόταν πίσω από ένα παραβάν και φέρεται να μην έχει αντικρίσει καθόλου τα πρόσωπα των δραστών .

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΚΑΛΕΣΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΤΟΥΣ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Αναγνωρίζει τις φωνές των δραστών

Μάλιστα από τα πρώτα πράγματα που του ζήτησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ήταν να ακούσει φωνές κατηγορουμένων ώστε να αναγνωρίσει τα δράστες της απαγωγής. Ο 53χρονος επιχειρηματίας  φέρει ίχνη στα χέρια του καθώς ήταν δεμένος και ήταν αλυσοδεμένος από το πόδι σε ένα στρώμα για να μην επιχειρήσει να διαφύγει, γεγονός που ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο καθώς ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένος. Οι απαγωγείς του απευθύνονταν με απότομο τρόπο και δεν υπήρχε ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα συνολικά κρησφύγετα ήταν τουλάχιστον 6. Δύο από αυτά στα Σφακιά και τρία νότια του Ρεθύμνου.

Το προφίλ των δραστών

Σε ότι αφορά τους απαγωγείς, ήδη ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  σε τουλάχιστον 17. Τα 7 πρόσωπα θεωρείται ότι είναι ο στενός πυρήνας των απαγωγέων. Η πληροφορία ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται και πρώην εργαζόμενοι του επιχειρηματία, δεν ευσταθεί.

Πάντως στο σύνολό τους πρόκειται για ένα συνονθύλευμα οικονομικά κατεστραμμένων επιχειρηματιών- που είχαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις -με παραβατική συμπεριφορά, άνθρωποι της νύχτας και γνωστοί στις αρχές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Κρητικοί αστυνομικοί χειρίστηκαν την υπόθεση

Όλη την υπόθεση με μεθοδικές και συντονισμένες κινήσεις χειρίστηκαν κυρίως αστυνομικοί της Κρήτης που γνωρίζουν τη νοοτροπία των Κρητικών και κινήθηκαν με ανάλογες κινήσεις. Αρχικά προσέγγισαν έναν κύκλο ανθρώπων οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν πληροφορίες τις οποίες διαχειρίστηκαν ανάλογα οδηγώντας στην αίσια έκβαση της υπόθεσης. Πάντως πρόκειται αναμφισβήτητα για μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News