Κρήτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Έτσι έγινε η απελευθέρωση του Μ.Λεμπιδάκη από την αστυνομία

Ο επικεφαλής της επιχείρησης ο κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης είναι ο άνθρωπος που πήρε το Μιχάλη Λεμπιδάκη και έφυγε για ασφαλές σημείο με το Μιχάλη κοιτάζοντας τον στα μάτια να του λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, 7:40 το πρωί αστυνομικοί κάνουν έφοδο στη μάντρα αυτοκινήτων του Δράκου Κλάδου στη γέφυρα Ζουρίδας στο 5ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Ρεθύμνου Χανίων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΚΑΛΕΣΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥ ΤΟΥΣ

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και στον πάνω όροφο της μάντρας βρίσκεται ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι και δεμένος από το ένα πόδι.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΟΤΑΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ

Μαζί του ένα άτομο που τον φυλούσε, ενώ στο ισόγειο ο ιδιοκτήτης της μάντρας που ήταν σε λειτουργία 15 επίλεκτοι άνδρες της αστυνομίας υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή Κρήτης, στρατηγού, Κωνσταντίνο Λαγουδάκη εισβάλλουν στη μάντρα ιδιοκτησίας  του Δράκου Κλάδου.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αιφνιδιάζεται ευχάριστα, ενώ τρέμουλο αρχίζει για έναν εκ των ιδιοκτητών της μάντρας, που κατά πάσα πιθανότητα φέρεται να ήταν ο γιος της οικογένειας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Ο επικεφαλής της επιχείρησης ο κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης είναι ο άνθρωπος που πήρε το Μιχάλη Λεμπιδάκη και έφυγε για ασφαλές σημείο με το Μιχάλη κοιτάζοντας τον στα μάτια να του λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Ακολούθησαν οι συλλήψεις του ιδιοκτήτη της μάντρας που είχε μείνει "κόκκαλο", αλλά και ενός ακόμη ατόμου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Να σημειωθεί ότι ο χώρος που βρίσκεται σε ένα άκρως κομβικό σημείο με τα περισσότερα κέντρα διασκέδασης  και κοινωνικών εκδηλώσεων με χιλιάδες μάλιστα διερχόμενους ανθρώπους να διέρχονται καθημερινά από το σημείο.

Επίσης μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μάντρα λειτουργούσε κανονικά και έμπαιναν μέσα ανυποψίαστοι πολίτες και την ίδια ώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρισκόταν στον πάνω όροφο του κτηρίου και σε απόσταση αναπνοής από όλους όσοι επισκέπτονταν το χώρο.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ -ΗΧΗΤΙΚΟ

Το φαγητό που πήγαιναν στο Μιχάλη Λεμπιδάκη ήταν σε σακούλες και μάλιστα τρεις φορές την ημέρα.

Σε πρώτη φάση όπλα δεν πήραν ενώ ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ

Το επιτυχημένο έργο της αστυνομίας

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πιθανότατα αύριο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ θα κάνουν αναλυτική ενημέρωση πιθανότατα από την Κρήτη.

Σύμφωνα και με τις αστυνομικές πηγές εκεί που τον εντόπισαν ήταν το τελευταίο κρησφύγετο καθώς τον μετακινούσαν και σε άλλα για να μην γίνουν γνωστά τα ίχνη του. Το σημείο ωστόσο που τον εντόπισαν ήταν σε ένα άκρως επιτελικό σημείο για τους απαγωγείς που είχαν άμεση πρόσβαση στην εθνική οδό και ταυτόχρονα οδούς διαφυγής προς την εθνική οδό.

Οι αστυνομικοί σκέφτηκαν ότι πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα η υπόθεση και ενώ στην αρχή το συγκεκριμένο κρησφύγετο  ήταν πλεονέκτημα για τους απαγωγείς τελικά μετατράπηκε σε μειονέκτημα για τους ίδιους.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ

Η προσαγωγή αφορά σε ένα άτομα το οποίο θεωρείται ότι έχει δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση και συγκεκριμένα το όχημά του πιθανόν να έχει χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή.

Επίσης στο σημείο που βρέθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ σε μία προσπάθεια της αστυνομίας να γίνει υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση ενώ στο σημείο ήταν εξαρχής ειδικός γιατρός που εξέτασε κατευθείαν  το Μιχάλη  Λεμπιδάκη.

Μάλιστα η αστυνομία είχε προνοήσει και είχε βάλει θερμικές κάμερες και μικροκάμερες στην παλιά εγκαταλελειμμένη μονάδα για να βρεθεί πιο κοντά στα ίχνη των απαγωγέων και χωρίς να πάθει το παραμικρό ο επιχειρηματίας γεγονός που τελικά και κατάφεραν.

Ο γιος του Μιχάλη Λεμπιδάκη και ο αδερφός  του επιχειρηματία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες βρίσκεται σε ασφαλές σημείο ωστόσο είναι αρκετά καταπονημένος έχοντας φθάσει τα 45 κιλά αλλά με απόλυτη διαύγεια.

Συλληφθέντες και προσαχθέντες

Στο αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου φθάνουν συνεχώς  συλληφθέντες και προσαχθέντες ενώ η αστυνομία πάντως ποντάρει και στις πρώτες καταθέσεις του επιχειρηματία.

Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα επιβαίνοντες σε ΙΧ αυτοκίνητο, δεν έφερε κανένας κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.

Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Δεκαπέντε άτομα κατά τις πληροφορείς οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις 2 καταστηματάρχες του Ρεθύμνου, ένας ιδιοκτήτης  μεσιτικού γραφείου, ένας 23χρονος που έχει κατηγορηθεί για  πυροβολισμούς σε βάρος  γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας στα Σφακιά, ο ένας εκ των ιδιοκτητών  της μάντρας των αυτοκινήτων.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για εμπλοκή ενός ατόμου που είχε εμπλακεί και στην απαγωγή  Παναγόπουλου το  2009, κρητικής καταγωγής.

Επίσης εξετάζεται η συμπλοκή της ανήλικης κόρης ενός από τους συλληφθέντες.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο η Αστυνομία έχει κάνει έφοδο σε χωριό στα Σφακιά για λαθρομετανάστες και σύμφωνα με τις πληροφορίες από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται ο "Μίτος της Αριάδνης".

Μέσα από μία καλά συντονισμένη επιχείρηση άρχισαν να μπλοκάρουν κινητά ενώ το τελευταίο διάστημα η αστυνομία είχε βάλει στο μικροσκόπιο και κάποια σπίτια στην περιοχή του Φραγκοκάστελλου.

Σήμερα 186 μέρες, η μάντρα στο Ατσιπόπουλο με τις θερμικές κάμερες και τις κάμερες ασφαλείας βρέθηκε στο επίκεντρο και έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στη συμμορία των απαγωγέων.

Σε συλλήψεις εντός και εκτός Κρήτης έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία από τα ξημερώματα της Δευτέρας οπότε και πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλης Λεμπιδάκη.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης

Σχόλια