default-image

Μπαράζ αεροδιακομιδών το απόγευμα από και προς Κρήτη

Κρήτη
Μπαράζ αεροδιακομιδών το απόγευμα από και προς Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτρεχαν και... δεν έφταναν το απόγευμα του Σαββάτου οι διασώστες του ΕΚΑΒ, από τα μπαράζ των περιστατικών και συγκεκριμένα των αεροδιακομιδών.

Τέσσερα περιστατικά από Σαντορίνη, έθεσαν σε συναγερμό τους διασώστες του ΕΚΑΒ νωρίς το απόγευμα, τα δύο από τα τέσσερα με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ το τρίτο περιστατικό ένας 62χρονος άνδρας με έμφραγμα, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Καρδιολογική του ΠΑΓΝΗ.

Επίσης, άλλο ένα περιστατικό ήρθε από Μύκονο και συγκεκριμένα μία έγκυος γυναίκα περίπου 36 ετών. Τα δύο περιστατικά από Σαντορίνη μεταφέρθηκαν με ιδιωτικό αεροπλάνο, ενώ τα άλλα δύο καθώς και αυτό από Μύκονο, με πολεμικό C27.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τέτοια η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, που ήρθε ένα περιστατικό από Μοίρες και κράτησαν το ασθενοφόρο για να συμβάλει στις μεταφορές των ασθενών.

Και πέμπτο περιστατικό

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα εκλήθη ξανά το ΕΚΑΒ για να παραλάβει και πέμπτο περιστατικό, αυτή τη φορά έναν 80χρονο άνδρα, ο οποίος ταξίδευε με την πολιτική αεροπορία.

Ο 80χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και δύσπνοια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τον άνδρα περίμενε ο γιατρός του αεροδρομίου και με τη σειρά του το ΕΚΑΒ, καθώς έχει καρδιολογικό ιστορικό και αναπνευστικό πρόβλημα.

Επίσης από τη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε στην Αθήνα ένα αγοράκι, το οποίο νοσηλευόταν για 15 περίπου ημέρες στο Νοσοκομείο και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News