Κρήτη

Θλίψη στην Κρήτη για το μικρό αγγελούδι που έφυγε νωρίς (video)

Πάλεψε σαν παλικάρι παραδίδοντας ένα σπουδαίο μάθημα σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται. Όμως η μικρή Ευαγγελία Καστρινάκη πλέον βρίσκεται παρέα με τους αγγέλους.

Το χαμόγελο έσβησε για πάντα και τα καστανά ματάκια που μέχρι χθες φώτιζαν τον κόσμο γύρο της έπαψαν να λάμπουν. Η μικρή Ευαγγελία Καστρινάκη από τα Χανιά που με τον αγώνα της να νικήσει τον καρκίνο συγκίνησε το πανελλήνιο και κινητοποίησε τους Κρητικούς, βρίσκεται από χθες στη γειτονιά των αγγέλων.

Το 8χρονο κορίτσι με το πλατύ χαμόγελο που δεν έπαψε στιγμή να ελπίζει και να αγωνίζεται, έσβησε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο της Αγγλίας όπου νοσηλευόταν μετά από επιπλοκή στους πνεύμονες.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία των Χανίων που από την πρώτη στιγμή την αγκάλιασε κι έγινε κύμα που απλώθηκε σε όλη την Κρήτη για να μπορέσει η Ευαγγελία να ταξιδέψει στην Αγγλία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΜΙΚΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Μέσα σε μόλις πέντε ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό που απαιτούνταν για τη νοσηλεία της 8χρονης σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ήταν η τελευταία αχτίδα φωτός για τους γονείς της που πίστευαν σε ένα θαύμα.

Σ αυτή τη μάχη για τη ζωή της, η Ευαγγελία Καστρινάκη στα 8 της χρόνια πάλεψε με γενναιότητα, παραδίδοντας ένα σπουδαίο μάθημα σε κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται.  Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Δεν εγκατέλειψε τον αγώνα. Ένωσε χιλιάδες κόσμο. Και με την αγάπη αυτού του κόσμου στις αποσκευές της αναχώρησε στις 4 Σεπτεμβρίου για την Αγγλία όπου μία ημέρα μετά εισήχθη σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια