default-image

Έρχεται η Γιορτή Τουρισμού στα Μάλια

Κρήτη
Έρχεται η Γιορτή Τουρισμού στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου από τις 7.30μμ στη γραφική πλατεία του Αγίου Δημητρίου του οικισμού Μαλίων θα γίνει και φέτος η γιορτή τουρισμού, με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους επισκέπτες.

Πολύτιμοι «συνεργοί» των οργανωτών αυτή τη φορά οι τοπικοί σύλλογοι της περιοχής, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός, οι εθελοντές "Sarpidonistas", ο Σύλλογος Γυναικών «Εστία» η Χορωδία Μαλίων και ο Δήμος Χερσονήσου. Ακόμα πολυτιμότεροι συμμέτοχοι, στην εκδήλωση που είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένη με εδέσματα, είναι οι ξενοδόχοι και οι τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Η γιορτή θα πλαισιωθεί με παραδοσιακή μουσική και κρητικούς χορούς από τα παιδιά του πολιτιστικού, ντυμένα με τις αυθεντικές παραδοσιακές στολές, δίνοντας έμφαση στην πολιτιστική και παραδοσιακή πλευρά του τόπου.

Στόχος είναι να καλωσορίσει τους επισκέπτες σε μια γιορτή που "παντρεύει" κάθε χρόνο την παράδοση του τόπου με τη σύγχρονη πραγματικότητα και να  μυήσει τον κόσμο, σε γεύσεις, μυρωδιές, τραγούδια, χορούς και γλέντι κρητικό.

Και οι Μαλιώτες, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ότι η παράδοση και ο τουρισμός γίνονται ένα σ'αυτή τη γιορτή, στη πλατεία του χωριού, θα στηθούν πάγκοι με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς παρασκευάζονται το ντόπιο τυρί, το λάδι, το μέλι και η περίφημη Κρητική ρακή.  

«Και τώρα που ο κόσμος μοιάζει με " παγκόσμιο χωριό"  λόγω ίντερνετ, συνειδητοποιεί εύκολα κανείς πως η καλύτερη διαφήμιση… είναι αυτή που δεν χρειάζεται ακριβές δαπάνες, αλλά αλήθεια και κρητική ψυχή» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της γιορτής στα Μάλια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News